Erişilebilirlik

‘Rakka Operasyonuna YPG Katılmayabilir’


‘Rakka Operasyonuna YPG Katılmayabilir’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Brüksel’deki NATO Savunma Bakanları toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerika’nın, YPG güçlerinin Rakka operasyonuna katılmasında ısrarcı olmadığını söyledi.

Işık, Amerika’nın bu konuda nihai kararı vermediği kanaatine vardığını, bu yüzden de, ABD’nin, Rakka operasyonunu kesin olarak PYD ile yapacağını düşünmediğini ifade etti. Bakan, ABD ile bu konuda yapılacak görüşmelerin de kararda etkili olacağını dile getirdi.

Bakan Işık, El Bab’daki operasyon sona erene kadar da tüm PYD ve PKK unsurlarının, Münbiç’ten çekilmesini umduklarını kaydetti. Işık, bu hedefe ulaşmak için ABD ile işbirliğinin devam ettiğini ancak henüz sonuca ulaşılamadığını belirtti.

Işık, Rakka operasyonunun başarılı olmasının yanısıra bölgede kalıcı barış ve istikrar hedefleniyorsa Rakka operasyonunun, PYD ve PKK unsurlarıyla değil de Arap güçleriyle yapılması gerektiği görüşünü vurguladı.

Işık, Türkiye’nin, El-Bab’daki operasyon tamamlandıktan sonra Münbiç ve Rakka’ya yöneleceğini de sözlerine ekledi.

Fikri Işık, Brüksel’deki NATO toplantısı sırasında ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’le ikili bir görüşme de yaptı. Türk kaynaklarının süresini 45 dakika olarak açıkladığı görüşmede Bakan Işık, Türkiye’nin, Suriye Demokratik Güçleri’nin çatısı altında IŞİD'e karşı savaşan PYD-YPG’den duyduğu rahatsızlığını yineledi. Bakanın, “terörle mücadele operasyonlarında bir terör örgütünün, bir başka terör örgütüne tercih edilemeyeceğini” söylediği bildirildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG