Erişilebilirlik

Radyoaktif Sızıntı Yüzünden 170 bin Kişi Tahliye Edildi


Radyoaktif Sızıntı Yüzünden 170 bin Kişi Tahliye Edildi
Radyoaktif Sızıntı Yüzünden 170 bin Kişi Tahliye Edildi

Japonya’da deprem ve tsunami bölgesinde hasar gören nükleer santrallerdeki radyoaktif sızıntı yüzünden 170 bin kişi bölgeden tahliye edildi.

Yetkililer, nükleer santrallerden birinin yakınında bulunan Futabe kasabasından tahliye edilen çok sayıda kişinin radyasyona maruz kaldığını tahmin ediyor.

Tokyo’nun kuzeyindeki Fukuşima nükleer santralinde bu sabah hidrojen tanklarından birinde patlama meydana geldi. Japon televizyonuna açıklama yapan yetkililer, santral binasının hala güvende olduğunu ama yine de büyük bir radyasyon sızıntısı tehlikesi bulunduğunu bildirdi.

Cuma günü meydana gelen 8,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm nükleer santrallerin soğutulması için yoğun çaba harcanıyor. Santral çalışanları, iç basınca dayanmaları amacıyla reaktörleri deniz suyuyla soğutmaya çalışıyor. Santrallerin durması ülke çapında elektrik kısıntılarına yol açtı.

Ölü Sayısı 10 Bini Aştı

Öte yandan depremde ölenlerin sayısı 10 bini aştı. Yüzbinlerce Japon ise gıda ve içme suyundan mahrum bulunuyor.

Japonya Başbakanı Naoto Kan, Cuma günü yaşanan deprem ve tsunamiyi İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşadıkları en büyük felaket olarak tanımladı.

Felaketzedeler üçüncü gecelerini de çadırlarda geçirirken, bölgede ısının sıfır dereceye yaklaştığı bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG