Erişilebilirlik

PYD Lideri Müslim'den 'İmralı' Sürecine Temkinli Destek


Suriyeli Kürtler’in lideri Salih Müslim, hükümetin PKK lideri Abdullah Öcalan’la yürüttüğü, “İmralı Süreci” adı verilen barış görüşmelerine temkinli destek ifade etti.

Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) lideri Müslim, süreci olumlu bulduklarını söylemekle birlikte Türkiye içinde bu süreci bozma çabalarından kaygı duyduğunu belirtti. Salih Müslim, 1993’te Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümünün ve 1998 yılındaki 28 Şubat sürecinin geçmişte barış girişimlerini iki kez baltaladığını savundu.

PYD lideri bununla birlikte Türkiye’de Kürt sorununun çözümü yönünde atılacak adımların, Suriye’deki Kürtler’in de büyük desteğini alacağını söylüyor. Salih Müslim, bu durumda Suriye muhalefeti içinde Ankara’nın etkisi altında kalan kesimlerin de daha bağımsız karar alıp Kürtler’le işbirliği yapabileceğine işaret ediyor.

Salih Müslim ayrıca, PKK’nın elindeki kamu görevlisi, asker ve polisi serbest bırakmasını da olumlu bir gelişme olarak niteliyor.

PYD lideri Salih Müslim’in Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü’nden Mutlu Çiviroğlu’yla yaptığı söyleşiyi aşağıdaki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Linki indirmek için

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG