Erişilebilirlik

Putin'in Sağlık Sorunu mu Var?


Putin'in Sağlık Sorunu mu Var?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin bir süredir ortalarda görünmüyordu. Bu yüzden sosyal medyada Putin’in öldüğü dahil çeşitli söylentiler yayıldı. Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Dmitry Peskov söylentilerin asılsız olduğunu açıkladı

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin bir süredir ortalarda görünmüyordu. Bu yüzden sosyal medyada Putin’in öldüğü dahil çeşitli söylentiler yayıldı. Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Dmitry Peskov söylentilerin asılsız olduğunu açıkladı.

Sosyal medya geçtiğimiz günlerde Putin’in öldüğüne dair haberlerle çalkalandı. Durum böyle olunca da dünya basını Putin’e odaklandı.

Putin’in sözcüsü endişeye gerek olmadığını söyledi: “Putin’in sağlığı konusunda kaygıya kapılmaya gerek yok. Herşey yolunda ve cumhurbaşkanının sağlığı yerinde.”

Putin fiziksel olarak güçlü bir görüntü çizen lider görünümüne sahip. Ancak İtalya Başbakanı Matteo Renzi’yi konuk ettiğinden buyana ortalıkta görünmüyor. Sözcü Peskov’a göre bunda şüphelenecek bir durum yok: “Programına bağlı olarak cumhurbaşkanı bazen sürekli halk karşısındayken bazen de görünmeyebiliyor. Bu, işine son derece düşkün olan Putin’in çalışmadığı anlamına gelmez.”

Kremlin’e göre, Putin önümüzdeki günlerdeki yoğun bir diplomasi trafiğine hazırlanıyor. Ancak Putin’in Kazakistan ziyaretinin ertelendiği açıklandı.

Putin’in ortalarda olmadığı, Kremlin yakınlarında vurularak öldürülen siyasi rakibi Boris Nemtsov’un cenazesinden sonra farkedildi. Hükümet karşıtı gruplar Nemtsov’un öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın sonuç vermeyeceğini, olaya karıştığını itiraf eden şüphelinin işkence sonucunda bu açıklamayı yaptığı görüşünde.

Nemtsov’un kızı Zhanna babasının ölümünden Putin’i ‘siyasi olarak’ sorumlu tuttuğunu söyledi.

Peskov, “Nemtsov’un kızının duygularını anlıyoruz. Babasının trajik ölümünden duyduğumuz üzüntüyü kendisine tekrar iletiyoruz. Soruşturma devam ediyor” şeklinde konuştu.

Rus ekonomisi, petrol fiyatlarındaki düşüş ve batılı ülkelerin uyguladığı ekonomik yaptırımlar nedeniyle zor durumda. Ekonomik zorluklara rağmen birçok Rus, Putin’i hala güçlü bir lider olarak görüyor.

Yekaterinburg’daki bir demirci yaptığı hediyelik paraların üzerine Putin’in resmini koyuyor.

Alexander Lysiakov, “Bunları bize moral vermesi için tasarladık. Amacımız “Herşey yoluna girecek”mesajı vermek. Putin’e inanıp, destek olmaya devam etmeliyiz“ şeklinde konuşuyor.

Rus İmparatorluğu döneminde paralara çarların yüzleri basılırdı. Sovyet Rusya zamanında ise paralarda görüntüsü olan tek kişi komünist devrimin lideri Vladimir Lenin’di.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG