Erişilebilirlik

Putin'e Rakip Aday


Putin'e karşı adaylığını koyan Rusya'nın en zengin işadamlarından Mikhail Prokhorov
Putin'e karşı adaylığını koyan Rusya'nın en zengin işadamlarından Mikhail Prokhorov

Rusya’da ünlü işadamı Mikhail Prokhorov, Mart’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Vladimir Putin’e karşı adaylığını koyacağını açıkladı.

Aralarında Amerikan basketbol takımı New Jersey Nets’in de bulunduğu birçok şirketin sahibi olan Prokhorov, seçime katılmayı kabul etmesinin yaşamının en önemli kararı olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Pazar günü hükümetine parlamento seçimlerinde hile yapıldığı iddialarını soruşturması emri verdiğini bildirdi.

Medvedev, iki gün sessiz kaldıktan sonra soruşturma emri verdiğini yandaşlarına sosyal iletişim ağı Facebook’da açıkladı.

Rusya devlet başkanı Cumartesi günü Moskova ve diğer kentlerde sokaklara dökülen ve 4 Aralık seçimlerinin yeniden yapılmasını isteyen onbinlerce kişiyle aynı görüşü paylaşmadığını ancak göstericilerin görüşlerini açıklama hakkı bulunduğunu söyledi.

Geçen haftaki parlamento seçimlerinde hile yapıldığını öne süren on binlerce Rus, Cumartesi günü ülke genelinde Başbakan Putin ve partisi aleyhine gösteriler yaptı.

Vladimir Putin ile son seçimleri birinci bitirmesine rağmen büyük oy kaybeden Birleşik Rusya partisinin protesto edildiği gösteriler, ülkenin doğusundaki Khabarovsk’ta başladı, Moskova ve Sen Petersburg’da devam etti.

Moskova’da Kremlin sarayının karşısındaki Bolotnaya Meydanı'nda yapılan gösteriye en az 50,000 kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

XS
SM
MD
LG