Erişilebilirlik

Putin'den Krizi Çözme Adımı


Rusya Cumhurbaşkanı Putin Moskova'da düzenlediği basın toplantısında konuşurken
Rusya Cumhurbaşkanı Putin Moskova'da düzenlediği basın toplantısında konuşurken

Rusya Cumhurbaşkanı doğu Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçılardan Pazar günkü referandumu ertelemelerini isterken Ukrayna sınırına yığılan Rus kuvvetlerinin geri çekildiğini açıkladı

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıları referandumu ertelemeye çağırırken Moskova’nın Ukrayna sınırındaki kuvvetlerini geri çektiğini açıkladı.

Putin 25 Mayıs’ta Ukrayna’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini doğru yönde atılmış bir adım olabileceğini de söyledi.

Putin açıklaması diplomatik çevreler tarafından Ukrayna krizini çözme yolunu açma girişimi olarak değerlendiriliyor.

Rusya yanlısı ayrılıkçılar ise Putin’e büyük saygıları olduğunu ve Pazar günü yapılması planlanan referandumu erteleme konusunu Perşembe günü görüşeceklerini açıkladı.

Putin kriz sırasında Ukrayna sınırına yığılan ve Avrupa Birliği, NATO ve Amerika ile gerginlik yaratan Rus kuvvetlerinin geri çekildiğini de söyledi. Putin bu kuvvetlerin halen eğitim alanlarında günlük görevlerini yerine getirdiklerini belirtti.

Putin bu açıklamaları Moskova’da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü (AGİT) başkanı ile görüşmesinden sonra yaptı. AGİT başkanı da örgütün yakında Ukrayna krizini hafifletecek bir yol haritası önereceğini açıkladı.

Öteyandan Çarşamba gecesi isyancıların kontrolundaki Mariupol kentinde belediye binasına giren Ukrayna kuvvetleri mobilya ve büro malzemesini tahrip ettikten sonra geri çekildi.

Halen gaz maskesi takmış isyancıların boş binadaki enkazı temizlemekte olduğu bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG