Erişilebilirlik

Putin'den Erdoğan'a Seçim Kutlaması


Erdoğan ve Putin gelecek hafta Antalya'daki G20 zirvesinde de görüşecek
Erdoğan ve Putin gelecek hafta Antalya'daki G20 zirvesinde de görüşecek

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Pazar günkü seçim zaferinden duyduğu memnuniyeti iletmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan bilgilendirme notunda, görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel sorunlara da değinildiği belirtildi. Açıklamada, “Görüşmede Suriye krizi konusunda da görüş teatisinde bulunan Erdoğan ve Putin'in, çözüm bulmaya yönelik çabaların önemini vurgulayarak, bu hususta yakın temas içinde olmaya önem verdiklerini belirttikleri” kaydedildi.

Benzer konulara değinen Kremlin ise, kendi açıklamasında Viyana’daki uluslararası toplantıların ışığında Suriye krizinin ele alındığı ve bu konuda iki liderin siyasi diyaloğu sürdürme konusunda uzlaştığına dikkati çekti.

Son dönemde Moskova’nın Beşar Esat rejimine destek vermek amacıyla Suriye’deki askeri faaliyetlerini arttırması ve “IŞİD hedeflerinin vurulması” gerekçesiyle rejim muhaliflerine saldırmasının ardından, Erdoğan ve Putin arasında yakın zamanda soğuk rüzgarlar esmişti.

Bir cumhurbaşkanından diğerine seçim tebriği

Cumhurbaşkanlığı açıklamasında ayrıca, “Putin'in Türkiye'de 1 Kasım'da yapılan genel seçimlerin AK Parti'nin tek başına iktidar olmasıyla neticelenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği” bildirildi.

Bu arada Erdoğan Mısır’da Rus yolcu uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybedenler için Putin’e taziye dileklerinde bulundu.

İki liderin ikili ilişkileri, Türkiye ile Rusya arasında gelecek ay Rusya'da yapılacak olan Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısında daha ayrıntılı biçimde ele alabilecekleri, önümüzdeki hafta da G-20 vesilesiyle Antalya'da da yüz yüze görüşeceklerine dikkat çekildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG