Erişilebilirlik

Putin'den Batı'ya Uyarı


Putin'den Batı'ya Uyarı
Putin'den Batı'ya Uyarı

Rusya’da Vladimir Putin, partisinin cumhurbaşkanlığı adaylığını resmen kabul ederken yaptığı konuşmada Batı’yı rakiplerine para yardımı yapmaması için uyardı.

İki dönem cumhurbaşkanı seçildikten sonra 2008’de başbakan olan Putin lideri olduğu Birleşik Rusya Partisinin televizyondan yayınlanan kongresinde konuştu.

Putin adını vermediği ülkeleri gelecek ay düzenlenecek parlamento ve Mart’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini sonucunu etkilemek için muhalefete para desteği sağlamakla suçladı.

Putin yeniden cumhurbaşkanı seçilmek istediğini Eylül ayında açıklamıştı. Putin’in seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Varılan anlaşmaya göre Putin cumhurbaşkanı olduktan sonra şimdiki Cumhurbaşkanı Dimitri Medvedev’i başbakanlığa atayacak.

Putin ile Medvedev arasında varılan bu danışıklı dövüşlü görev değişimi Rusya’da tepkilere yolaçtı. Birçok Rus, Putin’in bu yolla komünist dönemden beri en çok iktidarda kalacak Rus lideri olacağını söylüyor.

59 yaşındaki Putin cumhurbaşkanı seçilirse, altışar yıllık iki dönem görev yapacak ve 2024 yılına kadar iktidarda kalacak.

XS
SM
MD
LG