Erişilebilirlik

Rusya Cumhurbaşkanı Putin'den Amerika'ya Uyarı


Russian President Vladimir Putin casts his ballot at a polling station in Moscow, Sept. 8, 2013.
Russian President Vladimir Putin casts his ballot at a polling station in Moscow, Sept. 8, 2013.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin New York Times gazetesinde yayınlanan makalesinde Amerika’yı askeri müdahale konusunda uyararak diplomasiye devam çağrısı yaptı

Rusya ve Amerika Dışişleri Bakanları Moskova’nın Suriye’deki kimyasal silahların yarattığı tehdidi görüşmek için Cenevre’de biraraya gelmeye hazırlanırken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olası bir askeri saldırının sonuçları konusunda uyardı.

Putin New York Times gazetesinde yer alan makalesinde Amerika’nın tek başına bir askeri eyleme kalkışmak yerine Birleşmiş Milletler’le işbirliği için de hareket etmesi gerektiğini söyledi. Rusya Devlet Başkanı, olası bir Amerika askeri müdahalesinin Suriye’deki şiddeti arttırarak yeni bir terör dalgası ortaya çıkaracağını ve İran’ın nükleer programı ve Filistin İsrail barışına yönelik sürdürlen çabaları da olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Putin ayrıca kimyasal silahların ordu tarafından değil, dünyadan gelecek askeri müdahaleyi provoke etmek için muhalifler tarafından kullanıldığına inanmak için çok neden olduğunu da söyledi. Amerika, Suriye hükümetini sivillere karşı zehirli gaz kulanmakla suçluyor.

Bu arada Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov Rusya tarafından önerilen ve Esat rejiminin kimyasal silahlarını imha edilmek üzere teslim etmesini öngören planı görüşmek için Perşembe günü Cenevre’de biraraya geliyor.

Dışişleri Bakanı Kerry’nin heyetindeki yetkililer bu görüşmenin Rusya’nın tekilfini test niteliği taşıdığını ve Amerika’nın Suriye’nin elindeki kimyqasal silah cephanesinin detaylarını acilen istediğini belirtti. Yetkililer, kimyasal silahları kontrol alktına almanın çözülmasi zor bir durum olmakla beraber mümkün olduğunu vurguladı.

Kerry’nin ayrıca Arap Birliği barış elçisi Lakdar Brahimi ile de görüşmesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG