Erişilebilirlik

Putin ve Erdoğan Telefonda Suriye’yi Görüştü


From left, Turkey President Recep Tayyip Erdogan and Russia President Vladimir Putin.
From left, Turkey President Recep Tayyip Erdogan and Russia President Vladimir Putin.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü. Ankara ve Kremlin’in doğruladığı görüşmede ana gündem maddesi Suriye oldu.

Kremlin, Putin ve Erdoğan'ın telefonda görüşerek Suriye krizinin çözümü konusunu ele aldığını duyurdu. İkilinin, ülkeler arası siyasi ve ekonomik ilişkileri de değerlendirdiği öğrenildi.

Ankara’da Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre de Erdoğan ve Putin, “Fırat Kalkanı” operasyonu kapsamında El Bâb yakınlarında Türk askerlerinin hedef alındığı saldırıya ilişkin görüş alışverişinde bulundu. “Fırat Kalkanı”nın Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığının göstergesi olduğunu belirten Erdoğan, Suriye’nin toprak bütünlüğünü desteklediklerini de belirtti. Taraflar, Halep’teki insani krize çözüm bulma çabalarını hızlandırma konusunda da mutabık kaldı.

İki liderin Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleştirilmesi sürecini destekleme kararlılıklarını teyit edildiği öğrenildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın 6 Aralık’ta Moskova’ya yapacağı ziyarete ve 2017’nin ilk yarısında yapılacak Rusya-Türkiye Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı da görüşmede gündeme gelen konular arasındaydı.

Kremlin’in açıklamasında, Suriye konusundaki görüş alışverişinin yapıcı bir atmosferde geçtiği belirtildi ve "Uluslararası terörle mücadele alanında çabaların koordine edilmesi için iki ülkenin dışişleri ve savunma bakanlıkları ile istihbarat kurumları düzeyinde aktif diyalogun sürdürülmesi kararlaştırıldı" denildi.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG