Erişilebilirlik

‘Ukrayna Seçim Sonuçlarına Saygı Duyacağız’


St. Petersburg’da bir uluslararası ekonomik toplantıda konuşan Putin, Kiev hükümetiyle işbirliği yaptıklarını iddia etti ve seçim sonuçlarından çıkacak yeni liderle birlikte çalışmaya hazır oldukları mesajı verdi

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Pazar günü Ukrayna’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarına saygı duyacaklarını açıkladı.

St. Petersburg’da bir uluslararası ekonomik toplantıda konuşan Putin, Kiev hükümetiyle işbirliği yaptıklarını iddia etti ve seçim sonuçlarından çıkacak yeni liderle birlikte çalışmaya hazır oldukları mesajı verdi.

Putin bununla birlikte Ukrayna’daki cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Ukrayna ordusunun askeri operasyonunun son bulmasını ve diyalog sürecinin başlamasını umut ettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Kırım’ı ilhak etmelerinin ardından uygulanan ekonomik yaptırımların Rusya’daki işletmeleri etkilediğini, ama bunun yaptırımları uygulayan ülkeleri de etkilemesini umduğunu söyledi.

Rusya’ya yaptırım uygulayan ülkeler arasında özellikle Amerika’yı sayan Putin, Amerika’nın Avrupalı işletmeler üzerinde Rusya’nın rekabet gücünü kırmayı amaçladığını öne sürdü.

Putin yine de Ukrayna krizinin çözümünde iyimser olduğunu, bunun Amerika’yla ilişkileri düzeltme konusunda da kendisini umutlandırdığını kaydetti.

Seçimlere adaylığını koymayan geçici Cumhurbaşkanı Oleksandr Turçinov, kimsenin ülkesini “eski Sovyet imparatorluğunun bir parçası haline getiremeyeceğini” açıkladı.

Pazar günkü cumhurbaşkanlığı seçimlerine 21 aday katılıyor. Adaylar arasında milyarder işadamı Petro Poroşenko ve eski Başbakan Yulia Timoşenko’nun da adı geçiyor. Seçimde adaylardan hiçbiri %50 çoğunluğu alamazsa, 15 Haziran’da ikinci tur yapılması planlanıyor.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG