Erişilebilirlik

Putin: Türkiye’yi Dost Ülke Olarak Görüyoruz


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,televizyondan da yayınlanan geleneksel konuşmasında Türkiye’yi dost ülke olarak değerlendirdiklerini ama uygunsuz davranan bazı politikacılar ile problemleri olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,son dönemde iki ülke ilişkilerinin gerilmesine ragmen Türkiye’yi dost bir ülke olarak gördüklerini söyledi.

Putin bu açıklamayı televizyondan da yayınlanan geleneksel konuşmasında yaptı.

Rusya Devlet Başkanı, Rusya’nın Türkiye’yi dost bir ülke olarak gördüğünü ama uygunsuz davranan bazı politikacılarla problemleri olduğunu söyledi.

Rusya-Türkiye ilişkileri geçen Kasım ayında Türkiye-Suriye sınırında bir Rus savaş uçağının Türk F-16’larca düşürülmesinin ardından neredeyse kopma noktasına gelmişti. Putin, Türkiye’ye turistik tur paketlerini askıya almış, Türkiye’den gelen tarım ürünlerine de ambargo koymuştu.

Toplantı sırasında 12 yaşında bir kız, Putin’e, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ya da Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko boğulurken hangisini önce kurtarırdınız?” şeklinde soru sordu. Putin soruyu “eğer biri boğulmak istiyorsa onu kurtarmak imkansız” şeklinde yanıtladı.

Rusya Devlet Başkanı bununla birlikte “bizden yardım ve dostluk eli isteyen ortaklarımıza elimizi uzatmaya hazırız eğer isterlerse” ifadesini kullandı.

Putin’in diğer mesajları

Rusya Devlet Başkanı uzun süren toplantıda daha birçok konuda mesaj verdi.

Putin, Suriye’de askeri çözüme karşı çıktı, Suriye halkının yeni bir anayasa oluşturulmasında sürece dahil olması gerektiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı, bazı liderlerin offshore hesaplarını ortaya koyan Panama belgelerine de değindi ve bunun provakasyon olduğunu kaydetti. Vladimir Putin, belgelerin sızmasıyla ilgili olarak Amerikalı yetkilileri suçladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG