Erişilebilirlik

Putin Siber Saldırı İddialarını Reddetti


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, G-20 Zirvesi öncesi Amerikan ekonomi kanalı Bloomberg’e konuştu. Putin, Demokrat Parti Ulusal Kongresi'ne yönelik siber saldırıları Rusya’nın yaptığı iddialarını reddetti.

Putin Siber Saldırı İddialarını Reddetti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:37 0:00

Saldırıların arkasında kimin olduğunu bilmediğini söyleyen Putin, "Devlet düzeyinde Rusya asla böyle bir şey yapmadı" dedi.

Vladivostok kentinde yapılan röportajda Putin, “Dinleyin, bu veriye kimin saldırdığının bir önemi var mı? Önemli olan halka sunulan verinin içeriği” diye konuştu.

Putin, Rusya’nın siber saldırıları Amerikan seçimlerini etkilemek için yaptığı iddiasına da, “Böyle bir şey için, Amerikan iç siyasi yaşamının inceliklerini bilmek gerek. Dışişleri Bakanlığı uzmanlarımızın yeterince hassas olabileceğinden emin değilim” dedi.

Demokrat Parti Kurultayı öncesinde Wikileaks tarafından sızdırılan 20 bine yakın elektronik yazışma, skandala neden olmuştu. Wikileaks, kaynağını açıklamamış, Guccifer 2.0 takma adlı bir bilgisayar korsanı siber saldırıyı üstlenmişti. Parti Başkanı Debbie Wasserman Schultz, kurultay biter bitmez görevinden ayrılmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG