Erişilebilirlik

Putin Seçim Kampanyasını Muhalefet Protesto Eylemlerini Sürdürüyor


Putin Seçim Kampanyasını Muhalefet Protesto Eylemlerini Sürdürüyor
Putin Seçim Kampanyasını Muhalefet Protesto Eylemlerini Sürdürüyor

Rusya’nın eski devlet başkanı Başbakan Putin tekrar devlet başkanı olmak için kampanyasına devam ediyor

Rusya’nın eski devlet başkanı Başbakan Putin tekrar devlet başkanı olmak için kampanyasına devam ediyor.

Dün Moskova’da bir kapalı salonda da seçmenlerin sorularını yanıtlayan Putin, adı yolsuzluğa karışan danışmanlarını hemen işten atacağını söyledi.

Geçen Aralık’tan beri hükümete karşı gösteriler yapan muhalefet ise, başkentte, üzerlerinde, “12 Yıl Daha Putin’e Hayır”, “Diktatörlüğe Son”, “Rusya Nihayet Özgür Olacak” yazılı el ilanları dağıttı.

Muhalefet partileri, geçen yılsonundaki seçimlerde hile yapıldığını ve Putin’in oyların yüzde 49’unu alan Birleşik Rusya partisinin gerçekte bunun yarısı kadar bile oy alamadığını ileri sürüyor.

Seçim kurulu başkanı Vladimir Çuurov, hile iddialarının tekrarlanmaması için sandıkların şeffaf olacağını ve hepsinin video kamerayla internete bağlanacağını söyledi.

Muhalefeti en çok kızdırın şey, Başbakan Putin’in politikasından çok 4 Mart’taki seçimlerde Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ile tekrar yer değiştirme ihtimali.

2000 ve 2008 yılları arasında iki dönem devlet başkanlığı yapan Putin, anayasa arka arkaya iki dönemden fazla görevde kalmasına izin vermediği için Medvedev’i koltuğuna oturtmuş kendisi de başbakan olmuştu.

Yasalar Putin’in en az bir dönem ara verdikten sonra yeniden cumhurbaşkanlığına aday olmasına izin veriyor. Dolayısıyla 59 yaşındaki Putin gelecek seçimleri kazanır ve Medvedev’le yer değiştirirse, görev süresi 4’ten 6’ya çıkarıldığı için, altışar yıldan iki dönem daha görev yaparak 2024’e kadar iktidarda kalabilecek.

Başbakanın seçim kampanyasını yönetenler “Putin İçin Soyun” adı altında genç kızları sutyensiz eylem yapmaya teşvik ediyor.

Bunlar da "Medvedev'in Kızları"

XS
SM
MD
LG