Erişilebilirlik

Putin İle Erdoğan Yüz Yüze Görüşecek


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in, yaklaşık 8 aylık kriz sürecinin ardından irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme kararı aldıkları açıklandı.

Türkiye-Rusya ilişkileri, Su-24M tipi Rus savaş uçağının, geçen yıl 24 Kasım sabahı Türk sınırını ihlal ettiği gerekçesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nce düşürülmesiyle kriz noktasına gelmişti. Yaklaşık 8 aylık süreç sonunda geçen Pazartesi günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, olayda hayatını kaybeden pilot Teğmen Oleg Peshkov’un ailesine başsağlığı mesajı ilettiği ve Kremlin’e gönderdiği mektup kamuoyuna açıklandı. Erdoğan ve Putin’in, bugün ile saat 12.00’de telefon görüşmesi yapacağı da açıklandı.

Erdoğan ile Putin arasındaki telefon görüşmesi, TS ile saat 12.15’te başladı. Görüşme ardından Türk Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından, “çok verimli ve olumlu” değerlendirmesi yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan telefon görüşmesine ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, görüşmede, Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesinin önemi üzerinde durmuşlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin, ikili ilişkileri yeniden canlandırmak için gerekli adımları atmanın yanı sıra, bölgedeki siyasi, ekonomik ve insani krizler karşısında işbirliği içinde olmanın önemine de işaret etmişlerdir. Sayın Putin, görüşme sırasında, İstanbul'daki menfur terör saldırısını da kınayarak, Cumhurbaşkanımızın şahsında tüm Türk halkına taziyelerini iletmiştir. İkili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılıklarını vurgulayan iki lider, irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kalmışlardır.”

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG