Erişilebilirlik

Putin: 'Hileye İhtiyacım Yok'


Putin: 'Hileye İhtiyacım Yok'
Putin: 'Hileye İhtiyacım Yok'

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, muhalefeti hedefsiz ve lidersiz olmakla suçlarken seçimlerin yenilenmesi çağrısını yine reddetti.

Muhalefetin ortak bir programı olmadığını önesüren Putin, Mart’taki cumhurbaşkanlığı seçiminin saydam olmasını istediğini ve kazanmak için hileye ihtiyaç duymadığını söyledi.

Son haftalarda on binlerce Rus, çeşitli kentlerde gösteri yaparak seçimi ve hükümeti protesto etti. Muhalefetin, Cuma günü Moskova’nın Saharov Bulvarı'nda düzenlediği mitingde , iktidar partisin kazandığı seçimde hile ve usulsüzlük yapıldığı öne sürüldü.

Seçimlerde Başbakan Vladimir Putin’in Birleşik Rusya partisi, Rusya Federasyonu parlamentosunun 450 üyeli alt kanadı Duma’da 238 sandalye kazandı. Muhalefet ise, iktidar partisinin, gerçekte, %49 olan resmi rakamın ancak yarısı kadar oy aldığını iddia ediyor.

Yasalar Putin’in en az bir dönem ara verdikten sonra yeniden cumhurbaşkanlığına aday olmasına izin veriyor. Dolayısıyla 59 yaşındaki Putin gelecek seçimleri kazanır ve Medvedev’le yer değiştirirse, altışar yıldan iki dönem daha görev yaparak 2024’e kadar iktidarda kalabilecek.


XS
SM
MD
LG