Erişilebilirlik

Protestocular Dört Ay Daha Gösterileri Sürdürmeyi Planlıyor


Protestocular Dört Ay Daha Gösterileri Sürdürmeyi Planlıyor
Protestocular Dört Ay Daha Gösterileri Sürdürmeyi Planlıyor

Yaklaşık bir aydır New York’ta devam eden gösteriler, kısa sürede Amerika’nın diğer eyaletlerine de yayıldı. Başkent Washington’da yapılan sokak gösterileri daha uzun süre devam edeceğe benziyor.

Washington’da büyük şirketler lehine işleyen ekonomik sistem ile savaşı protesto eden gösterilerin dört gün sürmesi bekleniyordu ancak göstericiler kendilerini belirli bir zamanla kısıtlamak istemiyor gibi. Özgürlük Meydanı’nda toplanan protestocuların gösteri izni sona 10 Ekim günü sona erdi. Ancak eylemciler hala meydandaydı. Polis göstericilere alanı terketmeleri için süre tanıdı.

Polis, protestocu grubun liderleriyle özel olarak görüşmek istedi ancak bu talep reddelince olay yerinden ayrıldı.

Göstericiler izinlerinin dört ay uzatıldığını söylüyor. Gösterilere Alabama’dan katılan Carla Fraydus, işgal hareketine öyle inanıyor ki dönüş için yanına para dahi almamış. Fraydus, “Bu hareket benim için önemli olan herşeyi ama herşeyi kapsıyor. Amerika’nın ya da dünyanın sorunlarına bir bakın, hepsinin temelinde büyük şirketlerin açgözlülüğü yatıyor,” diyor.

Protestocu Kevin Zeese ise yetkililer tarafından parktan atılmaları halinde dahi pes etmeyeceklerini söylüyor ve “Tutuklansak da serbest kalır kalmaz geri dönüp gösterilere devam edeceğiz. Tutuklanmak bizi yıldırmaz,”şeklinde konuşuyor.

Göstericiler, eylemleri sırasında yaşananları videoya çekerek youtube’da da yayınlıyor ve böylelikle gösterilere daha fazla destek bulmayı amaçlıyor.

XS
SM
MD
LG