Erişilebilirlik

'Prostat Kanseri Kalıtsal Olabilir'


prostate cancer
prostate cancer

Bilim adamları, aile fertlerindeki prostat kanseri geçmişinin olması halinde prostat kanseri riskinin arttığını savunuyor

Ailelerinin, ikinci veya hatta üçüncü jenerasyondan da olsa, herhangi bir ferdinde prostat kanseri vakası bulunan her erkeğin, prostat kanserine yakalanma riskinin arttığı bildiriliyor.

Utah üniversitesi Hunstman Kanser Enstitüsü'nden bilim adamları, aile fertlerinin geçmişte yaşadıkları sağlık sorunlarını incelemenin, prostat kanserine yakalanma riski yüksek olan ve taranması gereken bireylerin belirlenmesinde yardımcı olduğunu söyledi.

Araştırmacılar, 7.3 milyon erkeğin prostat kanser tarihi hakkında bilgi topladı.


Ailelerinde bu hastalığa yakalanmış fertler bulunan insanları inceleyen araştırmacılar, prostat kanserine yakalanmış herhangi bir aile ferdi bulunan erkeklerin hastalığa yakalanma riskinin iki kat daha fazla olduğunu savundu.

Yapılan bu araştırma Prostate adlı sağlık dergisinde yayınlandı.

PSA olarak adlandırılan Prostat Spesifik Antijen testi, birçok uzman tarafından yanlış olarak çok sayıda pozitif oran gösterdiği için tartışılıyor.

Yaşın ilerlemesi veya herhangi bir enfeksiyon nedeniyle büyüyen prostat, bir çok doktorun prostat kanseri tanısını koymasına ve gereksiz biyopsi yapılmasına neden olabiliyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG