Erişilebilirlik

Amerikalı Profesör Sullivan: "Seçimler Çok Önemli"


Amerikalı Profesör Sullivan: "Seçimler Çok Önemli"
Amerikalı Profesör Sullivan: "Seçimler Çok Önemli"

Amerikalı Profesör Paul Sullivan, Georgetown Üniversitesi'nde ve Ulusal Savunma Enstitüsü'nde ders veriyor, araştırma yapıyor. Profesöre göre bu seçimler Türkiye için çok önemli çünkü yeni bir anayasa yolunu açabilir. Profesör Sullivan seçimleri Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kazanacağını söylerken bunu dünya ekonomik kriz yaşarken Türkiye'de ekonominin iyiye gitmesiyle açıklıyor ve AKP hükümetine olumlu not veriyor.

Paul Sullivan, Türkiye'nin bölgesinde çok aktif bir dış politika izlemesinin, Türkiye'nin imajını güçlendirdiğine inanıyor ve Adalet ve Kalkınma Partisi'ne ülke içi desteğin artmasında da bunun büyük payı olduğunu söylüyor.

Profesör Sullivan'a göre Türkiye Arap Baharı yaşayan ülkeler için bir model olabilir. Ancak Paul Sullivan, bu konuda bir uyarıda bulunmayı ihmal etmiyor. "Her ülke kendi koşullarına göre, kendi toplumsal yapısına göre bir model benimsemeli" demeyi ihmal etmiyor. Profesör Sullivan Türkiye'yi etkileyici buluyor, işleyen bir demokrasi diyor ama en büyük sorunlardan birinin orduyla AKP arasındaki gerginlikle Kürt sorunu olduğuna dikkati çekiyor. "Kürt sorunu ve orduyla AKP arasındaki sorunların çözülmesi önemli ve diyalog yoluna gidilmeli" diyor Sullivan. Ve ekliyor: "Arap Baharı yaşayan ülkeler kendi açılarından bakarak Türkiye'den, Amerika'dan ders alabilir ve kendilerine en uygun olan yapıyı seçebilirler."

Profesör Sullivan'ın 12 Haziran seçimleri ve Türkiye'nin önemiyle ilgili yorumlarını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz. Profesör Sullivan'la Hülya Polat konuştu.


XS
SM
MD
LG