Erişilebilirlik

Poroşenko: ‘Yeni Görüşmelere Hazırım’


Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko
Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko

Ukrayna cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Petro Poroşenko’nun Avrupa Birliği’nin Dış İlişkiler Yetkilisi Catherine Ashton ile telefon görüşmesi yaptığı, yeni görüşmeler için yer ve zaman belirlediği ve karşı taraftan yanıt beklediği bildirildi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, yarın Rusya yanlısı ayrılıkçılar ve Rus yetkililerle yeni görüşmelere hazır olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı makamından yapılan açıklamada, Poroşenko’nun Avrupa Birliği’nin Dış İlişkiler Yetkilisi Catherine Ashton ile telefon görüşmesi yaptığı, yeni görüşmeler için yer ve zaman belirlediği ve karşı taraftan yanıt beklediği bildirildi.

Poroşenko ayrıca ülkesindeki son gelişmeleri görüşmek amacıyla Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’le birlikte bir telekonferansa katıldı. Merkel’in bürosundan yapılan açıklamada da tarafların ortak ateşkes ilan etmesinin istikrar için öncelikli koşul olduğu, Rusya ve Ukrayna’nın da sınır güvenliği için birlikte çalışması gerektiği bildirildi.

Başbakan Merkel ayrıca Ukrayna krizini Başkan Barack Obama’yla telefonda görüştü. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Rusya’nın tansiyonu düşürmek için adım atması gerektiğinin iki lider tarafından da vurgulandı bildirildi. Merkel ve Obama’nın, kısa vadede adım atmaması durumunda Amerika ve Avrupa Birliği’nin Rusya’ya karşı yeni adımlar atılması amacıyla, eşgüdüm içinde hareket etmesi yönünde görüş birliği içinde olduğu belirtildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, dün Başkan Yardımcısı Joe Biden’la da bir telefon görüşmesi yaptı. Poroşenko görüşmede, uygulanacağı konusunda güvence vermesi durumunda yeniden ateşkes ilan etmeye hazır olduğunu söyledi.

Öte yandan Ukrayna’nın doğusunda çatışmalar devam ediyor. Bugünkü çatışmalarda dokuz Ukrayna askerinin öldüğü, 13’ünün de yaralandığı bildirildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG