Erişilebilirlik

Polisle Çatışmada Öldürülen Saldırgan Eski Asker


Washington'daki Deniz Kuvvetleri tesisinde 12 kişiyi öldürdüğü bildirilen saldırganın sözleşmeli personel olarak çalışan 34 yaşındaki Aaron Alexis olduğu açıklandı

Washington’da bir askeri tesise ateş açarak 12 kişiyi öldüren Aaron Alexis’in Deniz Kuvvetleri’nden 2011’de terhis olduktan sonra yine Deniz Kuvvetleri’yle çalışan bir bilgisayar şirketine sözleşmeli teknisyen olarak girdiği, bundan dolayı da tesise giriş izni bulunduğu bildiriliyor.

Saldırıda sekiz kişiyi de yaralayan Aaron Alexis, polisle girdiği çatışmada ölü ele geçirildi. Forth Worth, Texaslı Alexis’in daha önce 2004'te Seattle'da ve 2010’da da Forth Worth'de başkalarını silahla tehdit ettiği için gözaltına alındığı, ancak hakkında yasal işlem yapılmadığı belirtildi. Alexis'in Forth Worth'de Taylandlı arkadaşlarının da desteğiyle Budizm dinine geçtiği bildiriliyor.

Alexis’in bu saldırıyı neden gerçekleştirdiği açıklığa kavuşmadı, ancak babası ilk gözaltı olayından sonra oğlunun New York’ta 11 Eylül 2011’deki terör saldırılarının ardından gönüllü kurtarma çalışmalarına katıldığını, bundan dolayı posttravmatik stres bozukluğu ve öfke kontrolü sorunları yaşadığını söylemişti. Alexis ayrıca New York doğumlu.

Washington Emniyet Müdürü Cathy Lanier, gazetecilere yaptığı açıklamada, olaya karışan ikinci bir kişi olduğuna dair kanıt bulunmadığını söyledi. Lanier, dün ikinci bir saldırgan ihtimali üzerinde durulduğunu bildirmişti.

Aaron Alexis'in FBI tarafından yayınlanan, 2011'de çekilmiş fotoğrafları
Aaron Alexis'in FBI tarafından yayınlanan, 2011'de çekilmiş fotoğrafları
Saldırganın üsse bir makineli tüfek, bir pompalı tüfek ve bir de tabancayla girdiği kaydedildi Amerikan Kongresi’ne iki kilometre uzaklıkta, 3 bin kişinin çalıştığı üste, gemi ve denizaltıların tasarım, inşa ve bakım planlarıyla savaş sistemlerinin hazırlanması çalışmaları yapılıyor.

Washington Belediye Başkanı Vincent Gray, yaralı sekiz kişinin hayati durumlarının bulunmadığını açıkladı. Gray ayrıca saldırganın amacının da açıklığa kavuşmadığını söyledi.

Polis olası ikinci saldırganın aranması sırasında Washington’un güneydoğusundaki bu bölgede halktan evlerinden çıkmamasını istedi. Olay sırasında bölgedeki okullar tatil edildi, Senato’ya ait bürolar giriş-çıkışlara kapatıldı. Olayın geçtiği askeri üs, Amerika’nın Sesi binasına da oldukça yakın.

Dün akşam yakındaki statta oynanması beklenen Atlanta Braves-Washington Nationals beysbol maçı iptal edildi.

Başkan Barack Obama olaydan dolayı ülkedeki bayrakların Cuma akşamına kadar yarıya indirilmesi talimatı verdi. Beyaz Saray’da ekonomik krizin beşinci yıldönümünde açıklama yapmaya hazırlanan Obama, bu yeni toplu katliamı “korkakça bir eylem” olarak niteledi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG