Erişilebilirlik

Polise Saldırıda Garson Öldürüldü


Diyarbakır’da polislerin oturduğu bir lokantaya silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda üç polis ile iki sivil yaralandı. Yaralı sivillerden lokantada garson olarak çalışan Şehmus Sanır yaşamını yitirdi.

Saldırı Yenişehir İlçesinde meydana geldi. PKK’lı bir grup lokantada kahvaltı yapan polis ekibine saldırı düzenledi. Uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli üç polis ile iki sivil yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alınırken kaçan saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Saldırıda yaralanan ve lokantada garson olarak çalışan 22 yaşındaki Şeyhmus Sanır, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırı ile ilgili açıklama yapan Diyarbakır Valiliği saldırganların eşkallerinin belirlendiği ifade edildi.

Saldırıda yaşamını yitiren Sanır, olay sırasına polislere servis yaptığı belirtildi. Başına aldığı iki kurşunla ölen Sanır,bir ay önce askerden dönmüş.

Bu arada polisin Diyarbakır kent merkezinde düzenlediği operasyonda iki roketatar, 12 anti tank roketatar ile 2 bine yakın mermi ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Bismil’de ise 30 el yapımı patlayıcı ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG