Erişilebilirlik

Polis LAX Saldırganının Niyetini Öğrenmeye Çalışıyor


Los Angeles Uluslararası Havalimanı'na (LAX) girerek bir güvenlik görevlisini öldüren ve ikisini yaralayan saldırganın yalnızca Ulaştırma Güvenliği Dairesi'nin güvenlik personelini hedef alması dikkat çekti

Amerikalı yetkililer, dün Los Angeles Uluslararası Havalimanı’na (LAX) silahla girerek bir güvenlik görevlisini öldüren, ikisini de yaralayan saldırganın niyetini öğrenmeye çalışıyor.

Elinde yarı otomatik tüfekle ve Ulaştırma Güvenlik İdaresi (TSA) adlı federal birimin çalışanlarını öldürmek istediği yazan bir notla terminal binasına giren saldırgan, ortalığa ateş açmaya başlamıştı. Notta, saldırganın “suçsuz insanlara zarar vermek istemediğinin” de yazdığı bildirildi.

Polis silahlı saldırganın, pasaport ve kabin bagajlarının kontrol edildiği noktadan ateş açarak girdiğini, içeride güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucunda yaralandığını ve gözaltına alındığını açıkladı. Görgü tanıkları da saldırganın TSA çalışanları dışında hiç kimseye ateş açmadığını belirtti.

Paul Ciancia'nın FBI tarafından dağıtılan fotoğrafı
Paul Ciancia'nın FBI tarafından dağıtılan fotoğrafı
Yetkililer ayrıca saldırganın, bir kardeşine cep telefonuyla kısa mesaj çekerek “ölmeye hazır olduğunu” yazdığını açıkladı. Saldırganın tek başına hareket ettiği anlaşılsa da, yetkililer olayı terör saldırısı olarak yorumlayabileceklerini belirtiyor.

Saldırganın Paul Ciancia adında, 23 yaşında biri olduğu belirtildi. Ciancia’nın bir süredir Los Angeles’ta yaşadığı bildirildi.

Ulaştırma Güvenlik İdaresi, 11 Eylül 2001’deki terör saldırılarından sonra uçak yolcularını taramak için kurulmuş bir birim. Öldürülen Gerardo Hernandez adlı güvenlikçiyse, bu federal dairenin 12 yıllık geçmişinde görev başında öldürülen ilk çalışanı.

Silahlı saldırı, dünyanın en kalabalık havalimanlarından birinde büyük bir panik yarattı. Birçok yolcu silah seslerinin ardından panik içinde kaçmaya başladı, bazıları silah sesleri yükseldikçe siper almaya çalıştı.

Saldırının ardından polis terminal binasını derhal kuşatarak tahliye etti. Olay havaalanı trafiğini büyük ölçüde aksattı.

Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti, saldırganı hızla etkisiz hale getiren emniyet personeline teşekkür etti. Saldırganın üzerinde 100’den fazla mermi bulunduğuna dikkati çeken Garcetti, olayın çok daha kanlı bitebileceğine dikkati çekti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG