Erişilebilirlik

Polis Hoffman'a Uyuşturucu Satanları Arıyor


Polis, Oscar ödüllü sanatçı Philip Seymour Hoffman'a uyuşturucu sattığı sanılan iki kişinin kimliğini tespit etmeye çalışıyor

Oscar ödüllü ünlü aktör Philip Seymour Hoffman’ın ölümü sanat dünyasında büyük yankı yaratırken, polis, sanatçının ölümüne neden olan uyuşturucuyu nereden aldığını belirlemeye çalışıyor. Şu ana kadar elde edilen veriler, sanatçının henüz kimliği belirlenemeyen iki kişiden uyuşturucu aldığına işaret ediyor.

Evinde aşırı doz uyuşturucudan ölen sanatçı, 46 yaşındaydı.

Polis, bir arkadaşının çağrısı üzerine Hoffman’ın Manhattan’ın Greenwich Village semtindeki apartman dairesinde girdi. Associated Press haber ajansı ve New York Times gazetesinin haberine göre Hoffman, polisler tarafından kolunda şırınga ve yanı başında içinde eroin olduğu sanılan zarflarla bulundu.

Philip Seymour Hoffman, 2005 yılında ünlü yazar Truman Capote’yi canlandırdığı Capote filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu dalında Altın Küre ve Oscar ödüllerine layık görülmüştü. Sanatçı, en iyi yardımcı erkek oyuncu dalındaysa üç kez Oscar adayı olmuştu.

Hoffman, geçmişteki uyuşturucu bağımlılığından da açıkça söz etmiş, 23 yıl boyunca uyuşturucudan uzak kalmayı başardıktan sonra geçen yıl yeniden başladığı eroin bağımlılığı nedeniyle bir rehabilitasyon merkezinde tedavi altına alınmıştı. Hoffman, üç çocuk babasıydı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG