Erişilebilirlik

Polis: 'Canlı Yayın Saldırganı İntihar Etti'


Virginia eyaletinde polis, canlı yayında röportaj sırasında iki gazeteciyi öldürerek kaçan kişinin daha sonra silahıyla kendini vurarak yaşamına son verdiğini açıkladı.

Katil Vester Flanagan’ın öldürdüğü iki gazetecinin çalıştığı televizyon kanalında eski çalışan olduğu bildirildi. Flanagan, polis tarafından başkent Washington dışında bir otobanda kıstırılınca silahını kendine doğrultarak ateşledi. Flanagan, kaldırıldığı hastanede öldü.

24 yaşındaki muhabir Allison Parker ve 27 yaşındaki fotomuhabir ve kameraman Adam Ward WDBJ kanalında canlı yayınlanan sabah programı için Roanoke’da ticaret odası başkanıyla röportaj yapıyordu.

Bryce Williams adıyla da çalışan Flanagan, cep telefonuyla çektiği cinayet görüntülerini sosyal medya hesabında yayınladı.

Vester Flanagan öldürdüğü iki gazetecinin çalıştığı TV kanalından çıkarılmıştı
Vester Flanagan öldürdüğü iki gazetecinin çalıştığı TV kanalından çıkarılmıştı

Flanagan’ın cinayet sırasında kendi çektiği video görüntülerde elinde tabancayla olayın farkına varmayan kurbanlarının üzerine yürüdüğü, silahını Parker’ın üzerine doğrulttuğu gözleniyor.

Parker ve Ward olay yerinde hayatını kaybetti. Katilin yaraladığı Ticaret Odası Başkanı Vicki Gardner ise hastaneye kaldırıldı.

Olay sabah yerel saatle 6:45’te yaşandı. Ward öldürülmeden önce saldırganı kısa süre de olsa kamerasına kaydetmeyi başardı. Bu görüntülerde de yere düşüğü tahmin edilen Ward’un kamerası devriliyor, Parker ise çığlık atarak kaçmaya başlıyor. Ancak saldırganın arkasından ateş açmaya devam ettiği duyuluyor.

Televizyon kanalının bağlı olduğu ABC yayın kuruluşu, Bryce Williams’ın 23 sayfalık bir intihar notu faksladığını bildirdi. Faks notunda saldırganın eylemine gerekçe olarak Haziran ayında Güney Carolina eyaletinin Charleston kentindeki bir kilisede sekiz siyahın ırkçı bir saldırgan tarafından öldürülmesini gerekçe gösteriyor.

Kilise saldırısının son damla olduğunu savunan Flanagan, notunda öfkesinin gittikçe kabardığını, uzun bir zamandır patlamaya hazır bir barut fıçısı haline geldiğini yazıyor. Flanagan notunda ayrıca 2007’de Virgina Tech Üniversitesi’nde 32 kişinin öldüğü ve 1999’da Columbine Lisesi’nde yaşanan silahlı saldırılara da değiniyor.

WDBJ, Flanagan’ın işine son verilmeden önce kanalda bir yıldan az bir süre çalıştığını bildirdi.

Kendisi siyah olan Flanagan ayrıca öldürdüğü Allison Parker’ı ırkçılıkla, kameraman Adam Ward’u da kendisini kovdurmaya çalışmakla suçluyor.

Flanagan’ın tüm sosyal medya hesaplarının askıya alındığı bildirildi.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG