Erişilebilirlik

Polis Baltimore Halkıyla İlişkilerini Düzeltmeye Çalışıyor


Polis Baltimore Halkıyla İlişkilerini Düzeltmeye Çalışıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00

Baltimore’lu öğrenciler geçen yıl Nisan ayında polisle çatışmıştı.

25 yaşındaki siyah Freddie Gray’in haksız yere tutuklanması ve polis gözetimindeyken öldürülmesi, günlerce süren şiddet eylemlerine yol açtı. Olay, genç siyahlara yönelik polis şiddetinin Baltimore’daki uzun tarihçesini yeniden gündeme taşıdı.

Olaydan bir yıl sonra bu derslikte işlenen konu, karşılıklı saygı. Baltimore Şehri Okulları Polis Şefi olan Akil Hamm, çocuklara şunları söylüyor: “Müşteri memnuniyeti, hizmet sektöründe çok önemlidir. Biz de polislerimize aynı davranışları aşılamaya çalışıyoruz. Özellikle gençlerle daha iyi iletişim kurabilmeleri için polislere eğitim veriyoruz. Baltimore, şiddetin hüküm sürdüğü, sorunlu bir kent.”

Hamm, siyah toplumla ilişkileri iyileştirmek amacıyla öğrencilerle görüşüyor. Öğrenciler polisin kendilerine karşı dürüst olmadıklarını düşünüyor ve polislere şu gibi önerileri var: “Polis daha iyi eğitim alsın. Benim gibi birine karşı kullandıkları güç birdenbire ölümcül hale gelebilir çünkü beni yere yatırıp etkisiz hale getirmeyi başaramazlar.”

Akil Hamm, gençlere, polisle karşılaşmaları durumunda ne yapmaları gerektiğini de öğretiyor: “Polisle çekişme içine girmek mantıklı değil çünkü polis sizi durdurduğunda amacınız bir an önce sağ olarak kurtulmak olmalı.”

Öğrenciler polisle karşılaşma senaryolarını da canlandırıyor. Kimi gençlerse kötü muameleye maruz kaldıkları için polise güvenemiyor. Bir okulda yaşanan bu olay, birçok öğrencinin polise kuşkuyla bakmasına yol açmıştı.

Akil Hamm, polis ve polisin hizmet ettiği toplum arasındaki ilişkilerin diyalog yoluyla iyileştirilmesini umuyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG