Erişilebilirlik

'Polis Aşırı Güç Kullanmaya Son Vermeli'


Uluslararası Af Örgütü bugün iki açıklama yaparak Türkiye’de Taksim Gezi Parkı’yla ilgili gösterilerde polisin aşırı güç kullanmasını eleştirdi ve sorumluların cezalandırılmasını istedi. Örgüt, Türk hükümeti yetkililerine protestocularla diyaloğa girmesi çağrısında bulundu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu bugün basına yaptığı açıklamada, Atatürk heykeli ve Atatürk Kültür Merkezi’ndeki posterleri indireceklerini ve polisin göstericilere müdahale etmeyeceğini söylemişti. Ancak daha sonra polis göstericilere müdahale etti.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Araştırmacısı Andrew Gardner, polisin barışçı göstericilere müdahale etmesini eleştirdi ve Başbakan’ın bugünkü “Ben değişmem” açıklamasını da çok olumsuz gördüklerini, Erdoğan’ın tutum değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Olayları İstanbul’da izleyen Andrew Gardner, iki haftadır süren gösterilerde polis müdahalesi sırasında çok sayıda kişinin yaraladığını ve tutuklandığını ya da gözaltına alındığını belirterek polisin aşırı güce başvurmaktan vazgeçmesini istedi.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Araştırmacısı Andrew Gardner’la yaptığımız söyleşinin tamamını dinlemek için:

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:01 0:00
Linki indirmek için

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG