Erişilebilirlik

PKK'nın Avrupa Temsilcisi Tutuklandı


Irak'ın Kandil dağında bir PKK kampı
Irak'ın Kandil dağında bir PKK kampı
Türkiye’de uzun süre tartışılan ‘PKK ile MİT’in Oslo’daki görüşmelerine’ katılan önemli isimlerden PKK’nın Avrupa yöneticisi Adem Uzun, Fransa’da yakalandı.
Fransa terörle mücadele birimleri tarafından Cumartesi ve Pazar günü yapılan bir dizi operasyonda yakalanan Adem Uzun, 3 PKK üyesi ile birlikte, ‘PKK’nın Irak’taki birliklerine gönderilmek üzere tanksavar satın alma’ iddiasıyla tutuklandı.

Paris adliyesi anti-terör birimlerinin 12 Temmuz’da açtığı soruşturması çerçevesinde, Fransız polisleri, geçtiğimiz hafta sonu Paris ve banliyöleri ile Laval kentinde operasyon başlattı. Bu operasyon çerçevesinde Adem Uzun, Cumartesi günü saat 16. 00’da Paris’in işlek mahallerinden Montparnasse’da, bir kişi ile beraber yakalandı. Pazar sabahı da devam eden operasyonda, Evron ve Saint-Ouen-L’Aumône kentlerinde 2 PKK üyesi daha göz altına alındı.
Anti-terör mahkemesi, gözaltına alınan 4 PKK’lının PKK’nın Irak’taki askeri kanadını desteklemek için ağır silahlar aldığı iddiasını soruşturmak üzere Adem Uzun ve 3 örgüt üyesini tutuklayarak cezaevine koydu. Dosyaya yakın kaynaklar, Uzun ve arkadaşlarının PKK için başta ‘tanksavar’ olmak üzere, ağır silahlar almayı planladıkları, bu operasyonu ise ‘Uzun’un yönettiğini’ öne sürüyor.

Paris Adliyesi anti-terör mahkemesi tarafından belirlenen iddialarla ilgili 6 ay kadar önce soruşturma açılırken, polis bu süre boyunca zanlıları izledi ve telefonlarını dinledi. Dinlemeler sonucunda, PKK’nın ‘siyasi kanadı’ ile ‘askeri kanadının lojistik birimi’ arasında bir anlaşmadan haberdar olan polis, 1 milyon 200 bin Euroluk bir ağır silah alımı anlaşması yapıldığını belirledi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG