Erişilebilirlik

Gaziantep’te Terör Saldırısı: 9 Ölü, 69 Yaralı


Türkiye, Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Gaziantep’ten gelen terörist saldırı haberiyle sarsıldı. Gaziantep Karşıyaka karakolunun yakınlarında park halinde bulunan bomba yüklü aracın Pazartesi günü akşam saat 19:45’te patlaması sonucu 9 kişi öldü, 66 kişi yaralandı. Saldırı sırasında etraftaki çok sayıda bina ve araç da zarar gördü.

Özellikle iktidar partisi yetkilileri ve sosyal medya kullanıcıları patlamadan PKK’yı sorumlu tutsalar da Salı gece yarısına kadar saldırıyı üstlenen olmadı.

Gaziantep’teki patlamaya ilişkin ilk resmi açıklama Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’ten geldi. Çelik, terörist saldırılara ilişkin ilk bilgileri, telefonla katıldığı NTV yayınında kamuoyuyla paylaştı. ''Cezaevine ait bir servis aracında 1 şoför, 2 gardiyan hayatını kaybetti. Diğer taraftan en dehşetli olanı, bir binek oto içinde 3 yetişkin vatandaş ve 1 çocuk hayatını kaybetti. Bu insanlar yanarak vefat etti. Bir de halk otobüsünde çok sayıda yaralı var. Bu halk otobüsündeki çocuklardan biri sırtından aldığı bir isabetle maalesef şehit oldu'' dedi.

Çelik: PKK korku ve dehşet yaratmak istiyor

Çelik, daha sonra twitter hesabından yaptığı açıklamalarla terör örgütünün Gaziantep'te de korku ve dehşet ortamı yaratmaya çalıştığını belirtti.

“Terör örgütü, kardeşlik ortamının hakim olduğu Gaziantep’i özellikle seçmiştir. Masum halkı katleden bu saldırı, terörün çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Sağduyulu halkımızın PKK’nın psikolojik propagandasına teslim olmaması ve hazırlanan tuzağa düşmemesi önemlidir. Halkımızın insani tepkisini koyması lazım ama tepkilerin PKK’nın ekmeğine yağ sürmemesi gerekir.

Fatma Şahin: Propaganda terörün oksijenidir, yalnız bizden gelen haberlere itibar edin

Benzer bir açıklama Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nde gece geç saatlerde gazetecilerin karşısına çıkan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’den geldi. Şahin, “ sabırlı ve itidalli olmalıyız. Her türlü mücadelemizi akıl ve sabır üzerinden yürütmeliyiz. Herkes sakin olsun. Zaten burada amaç karmaşa yaratmak ve bunun üzerinden siyaset yapmak. Bu kandan gözyaşından beslenenler ve bunun üzerinden bayramı zehir edenlerin biz de bayramını zehir edeceğiz” dedikten sonra da medyaya da mesaj gönderdi. Şahin şunları söyledi: “Medyadan da istirham ediyorum, yalan yanlış haberlere itimat edilmemeli, lütfen bizden gelmeyen hiçbir haberi haber olarak vermeyelim. Propaganda terörün oksijenidir.”

Zaten haber kanallarının büyük çoğunluğu, saldırının ardından kısa bir süre canlı yayında kaldıktan sonra özel yayına geçmeden normal akışına geri döndü.

Gaziantep’te BDP binalarına saldırı

Ancak iktidar partisinden gelen itidal çağrılarına rağmen olayın ardından öfkelenen bir grup Gaziantepli, Barış ve Demokrasi Partisi Gaziantep Şehit Kamil ilçe merkezine saldırdı. Dicle Haber Ajansı’nın verdiği bilgiye göre, PKK aleyhine sloganlar atan grup ilçe binasını ateşe verdi. Ancak bu eylem esnasında polis, gruba müdahalede bulunmadı. Aynı saatlerde BDP Gaziantep İl Binası’na da bir başka grup saldırı düzenlendi.


STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG