Erişilebilirlik

PKK Nusaybin’de Bombalı Araçla Saldırdı


Nusaybin’deki saldırı sabah saat 6 sularında düzenlendi. İpek Yolu üzerinde bulunan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ile bitişiğinde bulunan lojmanlara PKK'lılar bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Aracın patlatılmasının ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Şiddetli patlamada emniyet binası ile lojmanda yangın çıktı. Binalarda ağır hasar meydana gelirken, polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışma uzun süre devam etti.

Mardin Valiliği, saldırıda iki polisin yaşamını yitirdiğini 35 kişinin de yaralandığını duyurdu. Açıklamada, “İlimiz Nusaybin ilçesinde 04.03.2016 Cuma günü saat 05.45 civarlarında Nusaybin Bölge Trafik İstasyonu’na, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca bombalı araçla saldırıda bulunulmuştur. Saldırıda iki polisimiz şehit olmuştur. İkisi sivil olmak üzere polis ve polis ailelerinden 35 yaralı bulunmaktadır. Hayatı tehlikesi olmamak kaydıyla yaralılardan ikisi Mardin Devlet Hastanesi'nde, ikisi Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınmıştır. Daha hafif yaralı durumda bulunan vatandaşlarımızın tedavileri Nusaybin Devlet Hastanesi'nde devam etmektedir,” denildi.

Bu arada bir saldırı haberi de Şırnak’ın İdil ilçesinden geldi. İdil’in Turgut Özal Mahallesi'nde çıkan çatışmada 2’si ağır olmak üzere 6 asker yaralandı. Yaralı askerler zırhlı ambulansla önce İdil Devlet Hastanesi'ne, ardından da helikopterlerle Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edildi. İki asker yaşamını yitirdi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG