Erişilebilirlik

PKK Kışanak’ı Alıkoydu mu?


Hükümete yakın Star gazetesi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın, Sur’da PKK'lılar tarafından 6 saat bir bodrumda tutulduğunu iddia eden bir haber yayınladı. Kışanak ise iddiaları “77 gündür kimsenin giremediği yere ne gittim, ne de gitmem mümkündür” açıklamasıyla yalanladı.

Gazetenin bugünkü manşetinde yer alan “DBP’li Kışanak’a PKK ayarı”başlıklı haberde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş-Başkanı Gültan Kışanak’ınSur’daki PKK’lıların yanına gidip, “Halk destek vermiyor, vazgeçin” dediğini yazdı. Demokratik Toplum Kongresi'nin isteğiyle Sur'a giderek PKK’lılarla görüştüğü öne sürülen Kışanak’ın PKK’lılar tarafından rehin alındığı iddia edildi. Gazetenin iddiasına göre Kışanak 6 saat bir bodrumda tutuldu.

İddialara yazılı açıklamayla yanıt veren Kışanak, iddiaları yalanladı. Sur’a 77 gündür kimsenin giremediğini söyleyen Kışanak,“Sokağa çıkma yasağının uygulandığı, çatışmaların olduğu ve kimsenin giremediği Sur’a ne gittim ne de gitmem mümkündür. Ne kimse tarafından alıkoyuldum ne de tehdit edildim. 77 gündür hiç kimsenin girişine izin verilmediği bir bölgeye ve mahalleye gitmiş olduğumu iddia etmek halkın aklıyla alay etmektir,” dedi.

Günlerdir sözkonusu gazete ve hükümet yanlısı medyada, kendisi ve Belediye hakkında yalan haberler yapıldığını dikkat çeken Kışanak, “Allah’tan korkmayan, kuldan utanmayan, ‘devleti de nasılsa tüm organlarıyla ele geçirdim, bana kimse dokunamaz, istediğim kişiye ve kuruma istediğim iftirayı atar, yargısız infaz ederim’ diyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Doksanlı yılların bütün gerçeği büyük ölçüde gün yüzüne çıkmıştır. Hiç kimse kendi yalanıyla kendisini kandırmasın. Bugünün gerçekleri de er ya da geç açığa çıkacaktır” diye konuştu.

Kışanak haberle ilgili, suç duyurusunda bulunacağını da açıkladı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG