Erişilebilirlik

PKK Keskin Nişancısı Saldırdı: 5 Ölü


PKK’ya ait çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirildi
PKK’ya ait çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirildi

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde süren operasyonlarda çıkan çatışmalarda, 5 asker yaşamını yitirdi. Askerlerin çoğu PKK’nın keskin nişancı saldırılarında öldü. Genelkurmay Başkanlığı da Diyarbakır ve Şırnak’ta 7 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Diyarbakır’daki çatışmalar, Sur ilçesinin Cemal Yılmaz, Hasırlı ve Fatih Paşa mahallelerinin arasında sürüyor. Çatışmalarda, 3 asker ve 2 polis yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi’ne sevk edilen yaralılardan 2 asker yaşamını yitirdi. Öğleye doğru şiddetlenen çatışmalarda 3’ü asker ve 1’i polis 4 güvenlik görevlisi daha yaralandı. 4 yaralıdan bir asker daha hayatını kaybetti.

Sur’daki silah ve patlama sesleri kentin birçok noktasından duyuldu. Öğleden sonraki çatışmalarda yine ölüm haberleri geldi. Yaralı bir arkadaşlarını almak isteyen askerlere keskin nişancılar ateş açtı. Saldırıda 2 asker daha hayatını kaybetti.

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 5, Diyarbakır’da da 2 olmak üzere 7 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Açıklamaya göre Cizre’de etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısı 505’e Diyarbakır’da 145’e ulaştı..

Son günlerde PKK’ya ait çok sayıda silah ve patlayıcı da ele geçirildi. Sur’daki 4 ayrı noktaya yapılan baskınlarda, zırh delici keskin nişancı tüfeği Zagros, yine keskin nişancı tüfeği olan 2 kanas, 62 değişik marka tüfek, 10 roketatar, bazıları tanklara karşı kullanılan 322 roketatar mühimmatı, 45 bine yakın mermi, çok sayıda bomba ve bomba yapımında kullanılan malzeme, tonlarca gıda malzemesi ve tıbbi malzeme bulundu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG