Erişilebilirlik

PKK Eylemsizlik Kararını Sonlandırdı


PKK’nın da bünyesinde bulunduğu KCK Yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, AK Parti’nin seçim öncesindeki politikalarında değişiklik olmayacağını ilan ettiği belirtildi.

Açıklamada eylemsizlik kararının AK Parti hükümetinin tutumu nedeniyle sona erdiriliğine vurgu yapılarak,Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri eleştirildi. Açıklamada, ‘’AKP sözcülerinin seçimden hemen sonra “teslim olunmadan hiçbir adım atılamaz; operasyonlar ve savaş tasfiye gerçekleşene kadar sürdürülecektir” açıklamasından sonra gerçekleşmiştir. Cumhurbaşkanı da hepsi teslim olana kadar bu savaş sürecektir diyerek önümüzdeki dönem izlenecek politikanın ne olacağını açıkça ortaya koymuştur. AKP seçim öncesi sürdürdüğü savaş politikalarında hiçbir değişiklik olmayacağını açık ve net olarak ilan etmiştir. Hem de keskin söylemlerle bu açıklamalar yapılmıştır. Seçim öncesi bir eylemsizlik kararı aldık. Tüm saldırılara rağmen bu iradeyi tek taraflı sabırla sürdürdük. Kuşkusuz bu kararımızın kaderi Türk devletinin tutumuna bağlı olacaktı. AKP hükümetinin tutumu ve gerçekleştirilen saldırılar tek taraflı eylemsizliğin sürdürülemeyeceğini açık biçimde ortaya koymuştur. Dolayısıyla tek taraflı eylemsizlik AKP'nin savaş politikası ve gerçekleşen bu saldırılarla son bulmuştu.'' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca çözüme dayanan bir çatışmasızlık isteyenlerin harekete geçerek AK Parti’'nin politikalarını değiştirmeyi sağlayıp Kürt sorununu çözecek noktaya getirmeleri gerektiğine dikkat çekildi.

Bu açıklamanın yapıldığı saatlerde bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyordu. Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesinde süren operasyonda 16 PKK’lının daha öldürüldüğü açıklandı.Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada bölgede dünden bu yana öldürülen PKK’lı saysının 31’e ulaştığı belirtildi.

Bu arada 3 gündür sokağa çıkma yasağı uygulanan Diyarbakır’ın Silvan İlçesinde 1’i polis 4 kişi daha çatışmalarda öldürüldü.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG