Erişilebilirlik

PKK: “Ankara Saldırısını Biz Yapmadık”


PKK: “Ankara Saldırısını Biz Yapmadık”
PKK: “Ankara Saldırısını Biz Yapmadık”

PKK’nın askeri kanadı HPG, Ankara’daki bombalı saldırıyla ilişkisi olmadığını açıkladı.

Örgütün internet sitesinde yapılan yazılı açıklama şöyle:

“20 Eylül günü Ankara’da yaşanan patlama sonucunda verilen can kayıplarından direkt hareketimizi ve HPG güçlerimizi sorumlu tutan yeminli PKK düşmanları kamuoyunu manipüle etmektedir.

Bu olayla bağlantımız kurularak Kürt düşmanlığı daha da geliştirilmek, sivil insanlarımız hedef yapılmak istenmektedir. Tam da TC Başbakanı Erdoğan’ın ABD başkanı ile görüşmesi öncesine denk gelen bu olayın arkasında AKP hükümetinin yeni bir oyunu olduğu görülmektedir.

Uluslararası kamuoyu nezdinde AKP hükümetini mağdur pozisyonunda göstermek ve hareketimize karşı geliştirilmek istenen tasfiye konseptine destek bulmak amacıyla bu olayın kullanılmak istendiği çok açıktır.

Sivillere yönelik eylem geliştirmediğimiz bilinmesine rağmen bu yönlü propaganda edilmesinin amacı AKP hükümetinin açıkça ilan ettiği ve tüm Kürtleri hedefleyen savaşın daha da yükseltilmesidir. Halkımızın ve kamuoyunun bilmesi gerekir ki HPG gerillalarımızın 20 Eylül günü Ankara’da yaşanan olayla hiçbir ilgileri bulunmamaktadır. Halkımıza ve kamuoyuna duyurulur.”

21 Eylül 2011, HPG Anakarargâh Komutanlığı Web sitesi için burayı tıklayın.

PKK sitesi (Türkçe) için burayı tıklayın.

XS
SM
MD
LG