Erişilebilirlik

Pistorius Kefaletle Serbest Bırakılacak mı?


Oscar Pistorius, Pretoria Magistrates mahkemesinde, 20 Şubat 2013.
Oscar Pistorius, Pretoria Magistrates mahkemesinde, 20 Şubat 2013.

Kız arkadaşını öldürmekle suçlanan G. Afrikalı engelli atlet Oscar Pistorius’un avukatları, sporcunun kefaletle serbest bırakılmasını istedi

Manken kız arkadaşını öldürmekle suçlanan Güney Afrikalı engelli atlet Oscar Pistorius’un avukatları, sporcunun kefaletle serbest bırakılması için çalışıyor.
Avukat Barry Roux, Pistorius’un kız arkadaşı Reeva Steenkamp’i kazayla vurduğunu, olayın önceden planlanmış bir cinayet olmadığını söylüyor. Roux, iddia makamının elinde müvekkili hakkında güçlü kanıtlar olmadığını da söyledi.

Davaya bakan hakim, duruşmaya, kaynağı belirlenmeyen bir tehdit nedeniyle ara verdi. Ancak oturum on dakika sonra tekrar başladı.

Savcılık, Pistorius’un kasten cinayet işlediğini düşünüyor, ancak iddianamede daha hafif bir suçun yer alma ihtimali de var.

Güney Afrika’da, “taammüden cinayet” işleyenler ömür boyu hapis cezasına çarptırılıyor.

Bu arada savunma avukatları kefalet başvurusu ile ilgili son savunmalarını yapmadan önce Reeva Steenkamp’in öldürülmesini inceleyen baş dedektif hakkında da ilginç iddialar ortaya atıldı. Dedektif Hilton Botha’nın, dur ihtarına uymayan bir sürücüye, ateş açtığı iddiasıyla hakkında cinayete teşebbüsten suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı. 2011 yılındaki bir olaya dayanan bu iddialar, daha sonra geri çekilirken, polis, konuyla ilgili davanın bir süre önce yeniden açıldığını açıkladı. Perşembe günü Pistorius’un davasında tanık olarak dinlenen detektife, kendi hakkındaki iddialarla ilgili soru sorulmadı.

Dedektif Botha, olay yerinde buldukları kanıtlar çerçevesinde Pistorius’un cinayeti nasıl işlediğini anlattı.

Pistorius ise kız arkadaşını hırsız sandığı için yanlışlıkla öldürdüğünü söylüyor. İddia makamı ise sporcunun, planlı ve kasıtlı olarak kız arkadaşını öldürdüğü kanaatinde.
Dedektif Botha, ampute atletin kapıya doğru gitmeden önce takma bacaklarını takmaya zamanı olduğunu söylüyor.

Pistorius, olimpiyatlarda koşan ilk ampute atlet olarak tarihe geçti ve Güney Afrika’da büyük bir üne sahip. Bacakları tam gelişmeden doğan Pistorius, protez bacaklarıyla paralimpik olimpiyatlarda da madalya almıştı.

Ancak cinayet sonrasında Oakley ve Nike gibi ünlü spor firmaları Pistorius ile imzaladıkları anlaşmaları feshetti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG