Erişilebilirlik

Pinterest Neden Kadınların İlgisini Çekiyor?


Pinterest isimli sosyal medya ağı, en fazla kadınlar arasında ilgi görüyor. Sanal alemdeki ilan panosu denilebilecek bu site, kullanıcıların sevdikleri yemek tariflerini, dekorasyon ürünlerini, fotoğraflarını paylaştıkları bir ortam. Peki bu site neden birden bire ilgi toplamaya başladı?

Elizabeth Fraser, en fazla köpek resimlerini seviyor: "Benim gibi çocuğu olmayanlar kedi ve köpeklerine daha fazla önem veriyor. Bu yüzden Pinterest’te köpekleri izlemek çok hoş."

Fraser, Pinterest’e neredeyse bağımlı hale geldiğini söylüyor. Sitede, seyahat fotoğrafları, moda bilgileri, dekorasyon ipuçları gibi konular ağırlıklı. Yaklaşık iki yıl önce kurulmasına rağmen site son altı ayda milyonlarca kadının ilgi odağı ve en hızla büyüyen ikinci sosyal medya ağı oldu.

Fraser, "Oyalanmak için çok harika bir site. Herkes sürekli yeni şeyler paylaştığından sıkılmak sözkonusu olmuyor," diyor.

Elizabeth sitenin kullanım kolaylığını da seviyor. Pinterest üzerinde veya Internet’te gördüğü her fotoğrafı kolaylıkla dosyalayabiliyor. Farklı konulardaki resimleri sosyal ağa “kesip-yapıştırıyor”. Bazı resimlere görüntü veya blog yazıları da ekli. Elizabeth en çok da yemek tariflerini seviyor: "Bazen siteyi açıyor, farklı yemek tariflerini eşime gösterip, bu akşam hangisini pişirelim diye soruyorum."

Roman yazarı Rebecca Coleman, kitaplarını pazarlayabileceği bir yer olduğu için Pinterest’e ilgi duymaya başlamış. Çocuk Krallığı isimli kitabını şimdi bu sosyal ağ üzerinde oluşturduğu profille tanıtıyor: "Profil sayfasını hazırladıktan hemen sonra internet üzerindeki satışlarım arttı."

Elizabeth, her kullanıcı kitabını kendi sayfasına eklediğinde e-mail alıyor.

Coleman, "Arkadaşlarım kitap kapağını kendi sayfalarında paylaştıklarında, ağızdan ağıza dolaşır gibi, eserim hakkında fikir sahibi olanların sayısı artıyor."

Ev kadını Jamie Brunson da kısa süre önce Pinterest’e merak sarmış. Jamie bir arkadaşıyla Pinterest’te yer alan konularda örneğin, yemek tarifleri, el işleri hakkında blog yazıları yazıyor: "Pinterest’te paylaştığmız yemek tariflerini yapıp, sonuçlarını herkesle paylaşmanın keyifli bir iş olacağını düşündük."

Jamie, meyve özüyle iplik boyamayı ve şapka örmeyi Pinterest’te öğrenmiş. Dekorasyon işlerini de…

Jamie, "Bu bence çok daha sıcak ve hoş bir ortam.

Jamie’nin okurları da hızla artıyor: "Pinterest sayesinde bloğa girenlerin sayısı sürekli artıyor."

Bazıları hala Pinterest’in geçici bir heves mi yoksa kalıcı bir alışkanlık mı olduğunu anlamakta güçlük çekerken, sitenin kullanıcı sayısı sürekli artıyor.

XS
SM
MD
LG