Erişilebilirlik

Petrol Sızıntısı BP'yi 17 Milyar Dolar Zarara Uğrattı


Petrol Sızıntısı BP'yi 17 Milyar Dolar Zarara Uğrattı
Petrol Sızıntısı BP'yi 17 Milyar Dolar Zarara Uğrattı

İngiliz petrol şirketi British Petroleum (BP), Meksika Körfezi'ndeki petrol felaketi yüzünden son üç ay içinde 17 milyar dolar zarar ettiğini açıkladı.

Şirket, Meksika Körfezi'nde yaptığı harcamaları karşılamak için önümüzdeki 18 ay içinde 30 milyar dolarlık malvarlığını satacağını bildirdi.

Bu harcamalar içinde petrol felaketinden zarar gören körfez halkı için ayrılan 20 milyar dolarlık tazminat fonu da bulunuyor.

BP, şirketin başına Robert Dudley’in getirildiğini de doğruladı. Dudley, Meksika Körfezi’ndeki petrol kuyusu kazasıyla ilgili çalışmalarının yetersizliği nedeniyle görevinden çekilen Robert Hayvard’ın yerini alacak.

Dudley, bir Amerikan televizyonuna verdiği demeçte en büyük önceliği sızıntı yapan petrol kuyusunu kapatmaya vereceğini belirtti.

BP şirketinin “kültürünü” değiştirme sözü veren Dudley, bu tür bir kazanın tekrarlanmaması için gerekli güvenlik önlemlerini alacağını da söyledi.

Halen şirketin yönetim kurulu üyesi olan Dudley, Meksika Körfezi’ndeki kazadan bu yana şirketin Amerika’daki operasyonlarını yürütüyor.

Amerika doğumlu olan Robert Dudley daha önce BP’nin Rusya, Hazar Denizi, Cezayir ve Mısır’daki operasyonlarını yürütmüş, Rusya’nın üçüncü büyük petrol şirketinin başkanlığını yapmıştı.

XS
SM
MD
LG