Erişilebilirlik

Petrol Fiyatları Son 12 Yılın En Düşük Seviyesinde


Oil prices
Oil prices

Petrolün fiyatı varil başına yaklaşık 30 dolara geriledi. Uzmanlara göre, ham petrol bolluğu ve Çin’in yavaşlayan ekonomisi nedeniyle azalan talep, fiyatların düşmesinde önemli rol oynadı

Ham petrol bolluğu ve Çin’in büyük ekonomisinin enerji talebinin azalması petrol fiyatlarının dünya çapında son 12 yılın en düşük seviyesine gerilemesine yolaçtı.

Bir zamanlar 100 doları aşan fiyatlar, varil başına yaklaşık 30 dolara kadar gerilemiş durumda.

Amerikan petrol şirketlerini temsil eden bir kuruluş, düşük fiyatlar nedeniyle üretim yerlerinde yapılan yatırımın durduğunu bunun da nihayetinde üretimi yavaşlatacağını söyledi.

​Amerika’da yayınlanan resmi verilere göre, Amerika, ham petrol üretimini, bu yıl 2008’den itibaren ilk kez, 700bin varile düşürecek.

ABD Enerji Enformasyon Dairesi, araç sahiplerinin bu yıl litre başına 53 sent’ten biraz daha az ödeyeceklerini söyledi. Bununla birlikte yetkililer, düşük petrol ve doğalgaz fiyatlarının yanısıra ılık kış ayları sayesinde Amerikan halkının, ısınmak için daha az para ödeyeceklerini söylüyor.

Düşük fiyatların önümüzdeki iki yıl boyunca, doğal gaz üretiminde yavaşlamaya ve ABD’nin doğalgaz ihracatında artışa neden olması bekleniyor.

Enerji uzmanları ayrıca, düşük doğal gaz fiyatları sayesinde Amerika’daki kömür üretiminde ve kullanımında yavaşlama yaşandığını söyledi. Bu arada, elektrik üretimi için yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımında bu yıl yüzde 10’luk bir artış yaşanacağı tahmin ediliyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG