Erişilebilirlik

Petraeus Afganistan'da Birlik Çağrısında Bulundu


Amerika'nın Afganistan Kuvvetleri Komutanı Orgeneral David Petraeus, Afganistan'daki mücadelede birlik çağrısında bulundu.

Afganistan Kuvvetleri Komutanlığı'na atandıktan sonra ilk kez açıklama yapan Petraeus, "işbirliğinin zorunlu olduğunu" vurguladı. Petraeus, Amerika'nın Kabil Büyükelçiliği'nde bir konuşma yaptı.

Kabil'e dün ulaşan Amerikalı general Afganistan'da görev yapan 140 bin Amerikan ve NATO askerine komutanlık edecek.

Petraeus, Amerikan yönetimi yetkilileri hakkında hakarete varan ifadeler kullandığı için görevden alınan Orgeneral Stanley McChrystal'ın yerine geçti.

Orgeneral Petraeus'un Afganistan'a ulaşmasından önce Taleban militanları "Development Alternatives Incorporated” adlı şirketin Kunduz’daki tesisine düzenlediği saldırıda beş kişi öldü, 24 kişi de yaralandı. Görgü tanıklarına göre, bir kişi, beş silahlı militanın tesise girebilmesini sağlamak için, bomba yüklü aracıyla tesisin kapısını parçaladı. Afgan güvenlik kuvvetleri, 5 saat süren çatışmadan sonra saldırganların hepsini öldürdü.

Saldırının sorumluluğunu Taleban üstlendi.

Öte yandan NATO askerlerinin Kandahar vilayetindeki Kalachen köyünde düzenlediği bir operasyon sırasında çıkan çatışmada iki sivilin hayatını kaybettiği; bir sivilin yaralandığı açıklandı.

XS
SM
MD
LG