Erişilebilirlik

Pentagon Psikolojik Savaş İddiasını Araştıracak


Pentagon Psikolojik Savaş İddiasını Araştıracak
Pentagon Psikolojik Savaş İddiasını Araştıracak

Afganistan’daki Amerikalı komutanların, daha fazla asker gönderilmesi için konuk Kongre üyelerine psikolojik baskı yaptığı ileri sürülüyor.

Afganistan’daki Amerikan kuvvetlerinin komutanı Orgeneral David Petraeus, iddialarla ilgili olarak soruşturma açılacağını bildirdi.

Rolling Stone dergisinde yayınlanan iddiaya göre, Afganistan’daki psikolojik savaş uzmanlarından, mesleki becerilerini kullanarak, ziyaretçi Kongre üyelerini etkilemeleri istendi.

Emri, savaş bütçesinin artırılması ve Afganistan’a daha fazla asker gönderilmesini isteyen Orgeneral William Caldwell’in verdiği ileri sürülüyor. Yine iddiaya göre Caldwell, görüşlerini kabul ettirmek için, psikolojik savaş uzmanlarının senatörler hakkında hazırladığı kişisel bilgilerden de yararlandı.

Savunma Bakanlığı sözcüsü, komutanların senatörlerle toplantısına psikolojik savaş uzmanı subayların da katılmasının olağandışı olmadığını söyledi.

Psikolojik kampanyaya hedef olan Kongre üyeleri arasında Senatör John McCain, Joe Liebarman, Jack Reed, Al Franken ve Carl Levin ile Almanya İçişleri Bakanı ve Çekoslovakya’nın Kabil Büyükelçisi de bulunuyor.

Haberlere göre, psikolojik baskı konusunda üstlerine çekincelerini bildiren bir yüzbaşı hakkında, göreviyle ilişkisiz nedenlerle disiplin soruşturması açıldı.

XS
SM
MD
LG