Erişilebilirlik

Pence'in Avrupa Temasları Devam Ediyor


Amerika Başkan Yardımcısı Mike Pence, Avrupa Birliği liderleriyle görüşmek üzere, Pazar günü Münih’ten Brüksel’e geçecek. Belçika Başbakanı’nın yanısıra Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temcilsi Federica Mogherini ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Pence’in biraraya geleceği isimler arasında.

Münih Güvenlik Konferansı’nda Amerika’nın NATO’ya olan desteğinin sarsılmaz olduğunu belirten Pence’in, Brüksel temaslarında, Avrupalı liderlere, Amerika’nın Avrupa’ya olan desteğinin devam edeceğinin garantisini vermeyi sürdürmesi bekleniyor.

Başkan Donald Trump’ın, bir süre önce NATO’yu süresi dolmuş bir kuruluş olarak tanımlaması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e olan yaklaşımı ve Amerika’nın dış politikasındaki tutumu, Avrupa liderleri arasında kaygı yaratıyor.

Güvenlik Konferansı’ndaki konuşmasında, Avrupa Birliği’ne değinmeyen Pence’in, Brüksel temaslarında, Trump yönetiminin politikalarını AB liderlerine açıklaması bekleniyor.

Bu yıl seçimlere gidecek pek çok Avrupa ülkesi, Rusya’nın Avrupa seçimlerine müdahale ederek, AB üyeliğine destek vermeyen aşırı sağ partilerin kazanmasına yardımcı olmasından endişe duyuyor. Bu kaygı, Amerikan istihbarat kurumlarının, Rusya’nın, Amerika’daki başklanlık seçimlerine müdahale ettiği suçlamasında bulunması üzerine daha da arttı.

Washington’da yetkililerle geçen hafta görüşen Dış Politika Yüksek Temcilsi Federica Mogherini, AB’nin, Rusya’ya olan yaptırımların uygulanmaya devam etmesi, İran’la varılan nükleer anlaşmanın korunması ve mülteci krizi konularında Amerika ile işbirliği içinde olmayı istediğini belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG