Erişilebilirlik

Paris Zanlısı Suriye’de mi Türkiye’de mi?


Paris’teki saldırıların şüphelilerinden olan Hayat Boumeddiene’in 2 Ocak’ta Madrid’den Türkiye’ye geldiği belirlendi. Le Monde, Türk yetkililere dayandırdığı haberinde Fransız kadının Suriye’ye geçtiğini yazarken CNN International’a göre zanlının Türkiye’de olma ihtimali var

Paris’teki saldırılarda Fransız güvenlik güçleri, beş kişinin ismini telaffuz etti. Charlie Hebdo saldırısına gerçekleştiren Cherif Kouachi, Said Kuachi ve Hamid Mourad ile bir yahudi kasapta rehine eylemi gerçekleştiren Amedy Coulibaly ve Hayat Boumeddiene.

Kouachi kardeşler ve Coulibally güvenlik güçlerinin operasyonlarında öldürüldü. Mourad, polise teslim oldu. Coulibally’nin kız arkadaşı olduğu iddia edilen Hayat Boumeddiene ise Fransa dışında.

Boumeddiene, 2 Ocak’ta Madrid’den İstanbul’a geldi

Fransa’nın prestijli gazetelerinden Le Monde’un haberine gore, Boumedienne Türkiye üzerinden Suriye’ye gitmiş olabilir. Zira gazete Paris saldırılarının şüphelisi kadının 2 Ocak perşembe günü bir bir adamının eşliğinde Madrid’den İstanbul’a uçtuğunu yazdı.

Le Monde’un Türkiye istihbaratına dayandırdığı bilgiye göre, Boumedienne 8 Ocak’ta Türkiye-Suriye sınırından geçti ve 9 Ocak’taki dönüş biletini kullanmadı.

CNN’e göre hala Türkiye’de olabilir

Amerikan CNN International televizyonu ise Boumeddiene’in Türkiye’de olduğuna dair haberi ‘son dakika’ olarak geçti. Türkiye’den ise bu konuda resmi bir açıklama yapılmış değil.

Fransa’da aranan Hayat Boumeddiene, 1988 doğumlu ve 2009’dan beri Amedy Coulibaly’nin dini nikahlı eşi. Yapılan araştırmalar sonucunda Boumeddiene’in 2014 yılında Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştiren Cherif Kouachi’nin –Çarşamba gününden beri gözaltında olan eşi İzzana Hamid ile 500’den fazla görüşme yaptığı ortaya çıktı. Bu da Kouachi, Coulibaly ve Boumeddiene arasında örgütsel bir ilişki olabileceğini ortaya koyuyor.

Coulibaly ve Boumeddiene’in Orta Fransa’da çekilmiş silahlı fotoğraflar yayınlandı

Le Monde, Coulibaly ve Boumeddiene’in Fransa’nın güney kesiminde bulunan Cantal bölgesinde çekilmiş fotoğraflarını da yayınladı. Coulibaly’nin dini konularda akıl hocası olduğu iddia edilen Djemal Begal’in fotoğraflarının yer aldığı albümde Hayat Boumeddiene’in çarşafla Tatar yayı kullandığı da görülüyor.

Coulibaly ise bir fotoğrafta elinde tabancayla poz veriyor

6 yaşında annesini kaybeden Boumeddiene, taşımacılık yapan babasının geniş aileye bakamaması yüzünden küçük kardeşleriyle birlikte 8 yaşında sosyal hizmetler tarafından bakılmış. Fransız polisi tarafından sorgulanan Boumeddiene’in babası, yaşananlar nedeniyle ‘şokta’ olduğunu söyledi.




STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG