Erişilebilirlik

Paris Terörü Banliyölerden mi Çıktı?


Paris Terörü Banliyölerden mi Çıktı?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:08:00 0:00

Fransa’da radikalleşme ciddi bir sorun. Peki neden? Radikal söylem ve ardından eyleme geçmek gençlere neden cazip geliyor? Bu soruları, Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü'nden Prof. Dr. Riva Kastoryano, Amerika’nın Sesi için yanıtladı.

IŞİD gibi örgütlerin illa ki fakirlik, işsizliğin olduğu yerlerden eleman bulmasının söz konusu olmayacağını, artık her şeyin internet ortamında yapıldığına dikkat çeken Kastoryano, kaldı ki Paris banliyölerindeki bu kayıp kuşağın ekonomik olarak işsiz güçsüz insanlar oluşmadığını söylüyor.

Kastoryano, buradaki gençlerin ideolojisiz kaldığını, kendini nereye ait hissedeceğini bilemediğini kaydediyor ve her ne kadar Müslüman olmak demek cihatçı olmak anlamına gelmese de Fransa’daki bu gençlerin yüzde 30’unun bu tür hareketlere girebilmek için din değiştirerek Müslüman olduğunu vurguluyor.

Sosyal bilimci uzman, hükümetlerin en büyük sorununun ise küreselleşmiş bu ağlarla baş edebilmek olduğuna dikkat çekiyor.

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG