Erişilebilirlik

Hasan Cemal: 'Suikastı Düzenleyenler Umduklarını Bulamayacaklar'


PKK’nın kurucularından Sakine Cansız ile iki arkadaşının Paris'te öldürülmeleri birçok soru işaretine yol açtı. Suikastın Türk hükümetinin, Kürt sorununun çözümü için PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmeler yapıldığını doğrulamasının hemen ardından düzenlenmesi, geçtiğimiz günlerde Almanya’da yapılan yorumlarda da 'manidar' olarak tanımlandı ve barış arayışını baltalama girişimi olarak değerlendirildi.

‘1915: Ermeni Soykırımı’ adlı kitabının okuma akşamları için Almanya’da bulunan ve Amerika’nın Sesi Türkçe’nin sorularını yanıtlayan gazeteci Hasan Cemal, saldırıların büyük kapsamlı bir provokasyon olduğunu, ancak amacına ulaşamadığını belirtiyor.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Linki indirmek için

‘İmralı süreci’ olarak da tanımlanan, Türk yetkililerle Abdullah Öcalan arasındaki görüşmelerde bir uzlaşıya varılması konusunda umutlu olduğunu belirten ve her iki tarafından geçmişten ders aldığını savunan Hasan Cemal, buna rağmen sürecin ‘zorlu bir yol’ olacağı görüşünde.

Hasan Cemal, PKK terörü ve bu kapsamda yaşanan çatışmalarda geride kalan yıllarda binlerce insanın yaşamını yitirdiğini ve başta Türkler olmak üzere tüm Türkiye kamuoyunun artık barış istediğini söylüyor.

Türkiye’deki barış arayışından huzursuz olan ülkelerin varlığına dikkat çeken Hasan Cemal, Kürt sorunundaki bir uzlaşının Türkiye’nin bölgedeki konumu açısından da büyük önemi olduğuna vurgu yapıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG