Erişilebilirlik

Paris Saldırganının Parmak İzleri Bulundu


Paris’te düzenlenen terör saldırılarıyla ilgisi olduğundan şüphelenilen ve halen kaçak olan Saleh Abdeslam’ın parmak izlerinin bulunduğunu bildirdi.

Belçika federal savcılık dairesinden bir sözcü, apartman dairesinde geçen ay yapılan incelemede Saleh Abdeslam’ın parmak izlerinin yanısıra patlayıcı madde taşımak için kullanılacak üç adet kemer bulunduğunu açıkladı. Dairede patlayıcı madde izlerine de rastlandı.

Savcılıktan yapılan açıklamada Saleh Abdeslam’ın apartman dairesine girip-girmediğinin belli olmadığı bildirildi. Savcılık sözcüsü yetkililerin son bulguları paylaşmak için neden bir ay beklediklerine dair herhangi bir açıklama yapmadı.

10 Aralık’ta aranan apartman dairesinin sahne kimlikle kiralanmış olduğu bildiriliyor. Yetkililere göre Saleh Abdeslam saldırılardan sonra dairede saklanmış ya da daire, patlayıcı imalathanesi olarak kullanılmış olabilir.

Selah Abdeslam, 130 kişinin öldüğü Paris saldırılarından bu yana aranıyor. Yetkililer arkadaşlarının Abdeslam’ı Paris’ten Brüksel’e götürdüğünü, yolda üç polis kontrol noktasından yakalanmadan geçtiklerini bildiriyor. Zanlılardan biri, Abdeslam’ı saldırılardan bir gün sonra Brüksel’deki Schaerbeek mahallesine götürdüğünü söylüyor.

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Perşembe günü yaptığı açıklamada görev başında olmayan ya da izinde olan polis memurlarının da silah taşımalarına artık izin verileceğini, silahlı güvenlik güçlerine 5 bin polisin daha ekleneceğini duyurmuştu.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG