Erişilebilirlik

Papa'dan Suriye'de Şiddete Son çağrısı


Papa'dan Suriye'de Şiddete Son çağrısı
Papa'dan Suriye'de Şiddete Son çağrısı

Papa Benedict, dünyanın dört bir yanında Hristiyanlar Noel’i kutlarken Suriye’de kan dökülmesine son verilmesi ve Orta Doğu barış görüşmelerinin yeniden başlatılması çağrısında bulundu.

Papa, yıllık “Urbi et Orbi" (kent ve dünya) konuşmasında Doğu Asya’daki yüzbinlerce sel kurbanı ve kıtlık çeken Afrika Boynuzu halkı için dua edilmesini istedi. Papa, Vatikan’da onbinlerce kişinin doldurduğu Sen Piyer meydanına bakan bir pencereden konuştu.

84 yaşındaki ruhani lider ayrıca Burma’da siyasi diyalogun devamı ve Irak, Afganistan ve Afrika’nın Büyük Göller bölgesinde istikrar çağrısında bulundu.

Papa Benedict konuşmasından önce Sen Piyer Kilisesinde geceyarısı düzenlenen ayinde katılanlardan Noel’in yüzeysel parlaklığının ötesinde gerçek anlamına bakmalarını istedi.

Hz. İsa’nın doğum yeri olan Batı Şeria’nın Beytüllahim kentinde Doğuş Kilise’sinde düzenlene geceyarısı ayinine katılan onbinlerce Hristiyan Noel’i kutladı.

Beytüllahim belediye başkanı Victor Batarseh, bu yılki Noel’in bağımsız devlet kurma çabaları açısından Filistinliler için özel bir anlam taşıdığını söyledi.

XS
SM
MD
LG