Erişilebilirlik

Papa Beyaz Saray’da Ağırlandı


Başkan Obama Papa Françesko'yu, Amerika ziyaretinin ilk gününde Beyaz Saray’da sıcak bir şekilde ağırladı. 15 bin kişi Washington’da Papa’ya hoş geldin dedi.

Üst düzey yetkililer ve davetliler Beyaz Saray’ın bahçesinde toplanırken Papa Françesko da Vatikan’ın Washington Büyükelçiliği’nden çıkarak onu karşılamaya gelen halkı selamladı. Başkan Obama ve eşi Michelle de Papa’ya Beyaz Saray’da hoş geldin dedi.

Başkan Obama, Papa’nın Amerika ziyaretinin yarattığı heyecanı dile getirdi, ardından Papa’yı özel kılan nitelikleri şöyle vurguladı: “Bize, Tanrı’nın gözünde değerimizin, bireyler ya da toplum olarak zenginlik, güç ya da ünden değil, kutsal kitabın yoksullara ve kenara itilmiş kişilere ne kadar yardım ettiğimizle ilgili olduğunu anımsatıyorsunuz.”

Papa da Başkan Obama’ya, “Amerikalı Katolikler hoşgörülü ve insanları kapsayıcı bir toplum kurma fikrine bağlılar. Bireylerin ve toplulukların haklarını korumayı ve her türlü adaletsizlik ve ayrımcılığı reddediyorlar,” diyerek destek verdi.

Papa, iklim değişikliğine de değinerek Başkan Obama’nın hava kirliliği ile mücadelesinin kendisine umut verdiğini söyledi ve “İklim değişikliği bence çok önemli bir sorun ve bu sorun gelecek nesillere devredilemez,” diye ekledi.

Resmi karşılama töreninden sonra Papa Françesko ve Başkan Obama, Obama’nın ofisinde bire bir görüşme gerçekleştirdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG