Erişilebilirlik

Pakistanlılar Amerikan Saldırılarını Protesto İçin Yol Kapattı


Pakistanlılar Amerikan Saldırılarını Protesto İçin Yol Kapattı
Pakistanlılar Amerikan Saldırılarını Protesto İçin Yol Kapattı

Pakistan'da Amerika'nın pilotsuz uçaklarla düzenlediği hava saldırılarına karşı gösteri yapan binlerce kişi, NATO askerlerine malzeme taşıyan araçların kullandığı yolu kapattı.

Pakistanlı ünlü kriket oyuncusu İmran Han'ın liderlik ettiği göstericiler, Peşaver yakınlarında, Afganistan'daki NATO askerlerine malzeme götüren araçların kullandığı yolda oturma eylemi yaptı.

Göstericiler, Amerika'nın Afganistan ile sınırdaki aşiret bölgelerine insansız uçaklarla hava saldırıları düzenlemesini protesto ediyor. İki ülke yönetimi arasında da gerilimi yaratan bu saldırılar, özellikle sivil kayıpları nedeniyle eleştiriliyor. Han ve diğer göstericiler, Amerika'nın masum Pakistanlıları öldüren bu saldırıları hemen durdurması gerektiğini söyledi.

NATO, bölgedeki askerleri için hayati olmayan malzemeleri Karaçi limanına getirdikten sonra kamyonlara yüklüyor ve karayoluyla Afganistan'a ulaştırıyor. Bu kamyonlara sık sık saldırıda bulunan militanlarsa, Afganistan'daki uluslararası güce bu malzemelerin ulaşmasını engelliyor.

Amerikalılar hava operasyonlarını resmi olarak doğrulamasa da, bazı haber kanallarına konuşan yetkililer, terör hedeflerine yönelik bu tip saldırılar sonucu birçok militanın öldürüldüğüne dikkati çekti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG