Erişilebilirlik

Pakistanlı Taleban Lideri Öldürüldü


Pakistan’da bir Amerikan insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıda Taleban lideri Hekimullah Mesut’un da aralarında bulunduğu en az üç kişi öldü

Adlarını açıklamayan Pakistanlı güvenlik yetkilileri, Mesut’un Kuzey Veziristan’daki Miram Şah bölgesinde öldüğünü doğruladı. Çok sayıda kişinin Hekimullah Mesut’un cenazesi için bölgeye akın ettiği de gelen haberler arasında.

Amerika’nın Sesi’nin Urduca radyosuna konuşan kaynaklar, vurulan evin Hekimullah Mesut tarafından kullanıldığını doğruladı, bombardıman sırasında Mesut’un evde olup olmadığı bilinmiyordu.

Pakistanlı Taleban lideri Hekimullah Mesut
Pakistanlı Taleban lideri Hekimullah Mesut
Hedefteki köyün Hakkani şebekesinin kalesi olduğu bildiriliyor. Pakistan’da yerleşik olan Hakkani şebekesi, sık sık sınırı geçerek Afganistan’daki NATO kuvvetlerine saldırıyor.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan Hekimullah Mesut’un başına 5 milyon dolar ödül koymuştu.

Bir süre önce Amerika’yı ziyaret eden Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Washington’dan ülkesindeki İHA saldırılarına son vermesini istemişti. Ancak Şerif’in Amerika ziyaretinden bu yana bu ikinci İHA saldırısı oldu. Pakistanlılar Amerikan İHA’larıyla düzenlenen saldırıları, egemenliklerinin ihlali olarak görüyor.

Saldırı aynı zamanda Başbakan Şerif’in Pakistan Talebanı’yla barış görüşmeleri başlattığını söylemesinin ertesi günü düzenlendi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG