Erişilebilirlik

Pakistan'da Sansür: İnternet Denetleniyor


Pakistan'da Sansür: İnternet Denetleniyor
Pakistan'da Sansür: İnternet Denetleniyor

Pakistan Telekomünikasyon Otoritesi sözcüsü Khurram Mehran, Yahoo, Google, YouTube, Amazon, MSN, Hotmail ve Bing sitelerinin denetim altına alındığını söyledi

Pakistan hükümeti “İslam aleyhtarı içeriği” engellemek için yedi İnternet sitesini denetliyor. Pakistan Enformasyon Bakanlığı, bu doğrultuda şu ana kadar 17 internet sitesine erişimi engellediğini de açıkladı.

Pakistan Telekomünikasyon Otoritesi sözcüsü Khurram Mehran, Yahoo, Google, YouTube, Amazon, MSN, Hotmail ve Bing sitelerinin denetim altına alındığını söyledi.

Pakistan hükümeti İslamiyet’e hakaret edildiği iddiasıyla geçen ay Facebook’a daha önce de YouTube’a erişimi yasaklamıştı. Pakistan’da Facebook, Hz. Muhammed’in resminin çizilmesini teşvik eden bir sayfa nedeniyle yasaklandı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün "İnternet Düşmanı" ülkeler listesinde, Burma, Çin, Küba, Mısır, İran, Kuzey Kore, Suudi Arabistan, Suriye, Tunus, Türkmenistan, Özbekistan ve Vietnam var.

Örgüt, İnternete uygulanan sansür nedeniyle gözetim altında olan ülkeleri de şöyle sıralıyor: Türkiye, Avustralya, Bahreyn, Beyaz Rusya, Eritre, Malezya, Rusya, Güney Kore, Sri Lanka, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'na (AGİT) göre Türkiye'de 3.700 internet sitesine erişim engelleniyor.

XS
SM
MD
LG